Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Μαζική κινητοποίηση για να κρατήσουν τον παιδίατρο



Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Μαζικότατη και μαχητική η σημερινή συγκέντρωση στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου!

Με παλμό και αγωνιστική διάθεση, δεκάδες κόσμου, ανάμεσά τους εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων, σωματείων, δημοτικών συμβούλων κ.α. δώθηκε μια ηχηρή απάντηση στις μεθοδεύσεις της ΥΠΕ για μετακίνηση του παιδιάτρου μας στο ΓΝ Σάμου!

Εν μέσω απειλών για μηνύσεις από τους διοικητές των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας εις βάρους του συγκεντρωμένου κόσμου, η μετακίνηση έστω και προσωρινά, αποτράπηκε!

Συνεχίζουμε δυναμικά, επαγρυπνούμε για τη συνέχεια!

Ραντεβού στις 16/6 στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, 11:30 το πρωί!


H κάλυψη της Ικαριακής Ραδιοφωνίας (και η φωτο)
Το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Ιουνίου κάτοικοι της Ικαρίας συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου προκειμένου να εμποδίσουν την μετάβαση του 2ου παιδιάτρου του Νοσοκομείου Ικαρίας στην Σάμο, όπου του ανατέθηκε η προσωρινή μετακίνηση για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου της Σάμου.

Για άλλη μια φορά το συγκεντρωμένο πλήθος διαδήλωσε υπέρ της πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων καθώς η εκ περιτροπής κάλυψη των θέσεων ούτε λειτουργική είναι ούτε λύνει τα προβλήματα που υπάρχουν. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εντάσεις και το Παναγία Μεγαλόχαρη αναχώρησε για Σάμο δίχως τον παιδίατρο.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη 16 Ιουνίου με το Συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας στις 11:30 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, στο πλαίσιο της πανυγειονομικής πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη οι ομοσπονδίες.

Σοφια Σιδηροπούλου για την Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8

Δείτε και το σχετικό βίντεο

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1976066752527538&external_log_id=4531e69b-77fd-4c49-b92e-82e843bfab38


Tελικά σε άλλη χρονική στιγμή έγινε η μετακίνηση όπως αναφέρει η Ικαριακή Ραδιοφωνία.