Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Διαμαρτυρία-Καταλήψεις στα σχολεία και του Ευδήλου

...αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία... 

Παράλληλα με την Κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίου Κηρύκου την εβδομάδα 4 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2019 (δείτε εδώ), κινητοποιήσεις είχαμε και στον Εύδηλο με Κατάληψη το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη (4,5/11)στο Γυμνάσιο Ευδήλου, και Πέμπτη Παρασκευή (7,8/11) το Λύκειο Ευδήλου.

Όλη την εβδομάδα σε Κατάληψη βρισκόταν και το ΕΠΑΛ Ευδήλου. Τα αιτήματα αφορούν κυρίως τις μεταφορές των μαθητών (θέμα που είχε απασχολήσει και την προηγούμενη σχολική περίοδο τους Γονείς και Μαθητές με κινητοποιήσεις στο Επαρχείο Ικαρίας). Ο Σύλλογος Γονέων Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Ευδήλου έστειλε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου Εξαιρετικά Επείγον αίτημα-επιστολή με το Θέμα των μαθητών προς τον Περιφερειάρχη και Έπαρχο Ικαρίας κ.Μουτζούρη προς την επίλυση του θέματος.



Παράλληλα με τα αιτήματα των Γονέων και Μαθητών για την κατάσταση στις μεταφορές των μαθητών υπάρχουν και άλλα αιτήματα (κυρίως στο Γυμνάσιο του Ευδήλου) με σοβαρά κτηριακά προβλήματα, ελλείψεις σε συντήρηση και καθαριότητα, και ελλείψεις καθηγητών.
Οι Καταλήψεις στα σχολεία Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, όπως φαίνεται δεν θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα όμως, αναζητούνται λύσεις και απαντήσεις σε αυτό το μεγάλο θέμα καθώς η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και τα προβλήματα παραμένουν και αυξάνονται με τη πάροδο του χρόνου.

Φωτογραφίες απο σήμερα (8 Νοεμβρίου) απο την πλατεία του Αγίου Κηρύκου