Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Τελικά οι εμπνευστές του ψαλιδίσματος αναδεικνύονται σε...ευεργέτες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαμαρτυρίες για το ψαλίδισμα του Β' μέρους του ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" και τα ανώνυμα, ανυπόγραφα προβοκατόρικα σχόλια-διαρροές που αποδίδονται σε "κύκλους της ΕΡΤ", ότι δήθεν ήταν τεχνικά κακής ποιότητας, θέμα που ήδη έχει απαντηθεί.

Την ίδια στιγμή ξεκίνησαν οι προτάσεις για δημόσιες εκδηλώσεις του βιβλίου που πραγματεύεται ευρύτερα και όχι μόνο ικαριακά το σχετικό θέμα των Ελλήνων προσφύγων στο ΒΠΠ, γι αυτό και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανατυπωθεί ώστε να υπάρχει στα τέλη Νοεμβρίου στις πρώτες εκδηλώσεις (τέσσερις προτάσεις εκδηλώσεων μέχρι αυτή τη στιγμή και σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες).

Παράλληλα, στις εκδηλώσεις,  θα προβληθεί και το Α΄μέρος του ντοκιμαντέρ, ενώ στο πάνελ θα συμμετέχουν εκλεκτοί επιστήμονες ιστορικοί και πρόσφυγες εκείνης της εποχής.

Ευχαριστούμε για την ανέλπιστη δημοσιότητα, την εκ νέου ανάδειξη του θέματος, την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το βιβλίο και τη διαθεσιμότητα για μαζική δραστηριότητα με αίτημα να μεταδοθεί και το Β' μέρος του ντοκιμαντέρ.

Τελικά οι εμπνευστές του ψαλιδίσματος αναδεικνύονται σε...ευεργέτες. 

Όσο συνεχίζουν έτσι με ψαλίδια και διαρροές κουκουλοφόρων, τόσο θα πυκνώνουν οι αντιδράσεις.

εκδήλωση στον τόπο εκτελέσεων Τσαμάκια Λέσβου από το σύλλογο "Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας"


Παραθέτουμε το ψήφισμα του ιδιαίτερα δραστήριου συλλόγου της Λέσβου "Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας", όπως δημοσιεύτηκε στην Κατιούσα και στο μεγάλης επισκεψιμότητας site της Λέσβου https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/media/mayro-apo-tin-ert-stin-allileggyi-ton-laon?fbclid=IwAR2DbXmrgALuDebZ66HNzbS1bQYJMByOaNa_FK1DEpW4ZT_WCkzN_qCcqEQ