Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

«Στης Μεταπολίτευσης τα χρόνια»

Mόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του δημοσιογράφου Μωυσή Λίτση, με τίτλο «Στης Μεταπολίτευσης τα χρόνια», ενώ σε λίγες ημέρες θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή του.
Όπως αναφέρει ο συγγραφέας: «Πρόκειται για ένα ρεπορτάζ, μια ιστορική περιήγηση στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέσα από προσωπικό αρχείο με προκηρύξεις, φυλλάδια κλπ, που μάζευα ως νεαρός έφηβος το διάστημα 1976-1979. Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 02/12/2019 στην ΕΣΗΕΑ ώρα 19.00-22.00».

Aπό την πλευρά τους οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ, επισημαίνουν: «Ένα ρεπορτάζ, μια ιστορική περιήγηση σε μία από τις πολυτιμότερες πηγές που αντικατοπτρίζουν το κλίμα της έντονης πολιτικοποίησης-κομματικοποίησης και του ριζοσπαστισμού των πρώτων χρόνων της Μεταπολίτευσης: τις προκηρύξεις, τις μπροσούρες και τα φυλλάδια, τα οποία κυκλοφορούσαν άφθονα σε γειτονιές, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες.

Ο αναγνώστης θα μεταφερθεί σε χρόνια επαναστατικού ενθουσιασμού, αλλά και φανατισμού και αντιπαραθέσεων για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος για να φτάσεις στον… παράδεισο της κοινωνικής χειραφέτησης.

Η πληθώρα σχετικού υλικού, από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα, καλύπτει τα πιο σημαντικά γεγονότα της εποχής: επετείους του Πολυτεχνείου, εορτασμούς της Πρωτομαγιάς, κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές και άλλα».

Info
Εκδόσεις ΤΟΠΟΣ
Στης Μεταπολίτευσης τα χρόνια
Λίτσης Μωυσής
Σελ.: 384
Σχήμα: 17 x 24
ISBN: 978-960-499-305-5
Τιμή: 16,60 €
Τιμή online: 15,09 €