Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Για την 2η αγωνιστική της Β’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Σάμου Α.Ο. Μεσαριάς – Άγιος Αθανάσιος 3 – 0

 ...αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία, ανοίξτε το θέμα για ρεπορτάζ και φωτο...


Έγινε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο Ευδήλου, ο αγώνας Α.Ο. Μεσαριάς – Αγίου Αθανασίου για τη 2η αγωνιστική της Β’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Σάμου.


Σε μια πολύ καλή μέρα για ποδόσφαιρο στο γήπεδο Ευδήλου παρουσιάστηκαν οι ομάδες  στο γήπεδο υπό τον διαιτητή κ. Σφέτσια και τους επόπτες κ.κ. Βουτσινά και Μερτζεμέκη.

Ο αγώνας ξεκίνησε αρχικά αναγνωριστικά αλλά δεν άργησε η ο μάδα του Α.Ο. Μεσαριάς να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και με αλλεπάλληλες επιθέσεις στην εστία του Αγίου Αθανασίου, να φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα της Σάμου.

Η ομάδα του Α.Ο.Μ. με αιχμές τους Σταμούλο και Κατσή έκανε πολλές σέντρες και σουτ στην αντίπαλη περιοχή που απέκρουαν οι ποδοσφαιριστές του Αγίου Αθανασίου και με ξαφνικές αντεπιθέσεις έφθαναν μέχρι την αντίπαλη περιοχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Όσο προχωρούσε η ώρα ο αγώνας αποκτούσε πάθος και δυναμισμό που φυσικό ήταν να έχει και τα αποτελέσματα του, με κίτρινες κάρτες από πλευράς Α.Ο.Μ.  στους Σταμούλο (27’) και Φουντούλη (29’).

Η επιθετική δραστηριότητα του Α.Ο.Μ. συνεχίστηκε και στο 38’ με κεφαλιά ο Σταμούλος άνοιξε το σκορ. Λίγα λεπτά αργότερα σε μια αντεπίθεση του Αγίου Αθανασίου στο 44’ ο Μάνθου έχασε ευκαιρία από πλεονεκτική θέση για γκολ.
Με αυτό το σκορ οι ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Μεσαριάς αύξησε την επιθετικότητα της και στο 47’ πέτυχε το 2-0 με τον Συναγρίδη. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δέχθηκε κίτρινη κάρτα για βίαιο μαρκάρισμα.  Η αυξημένη προσπάθεια και των δυο ομάδων οδηγούσε σε σκληρά μαρκαρίσματα  που στο 54’ η ομάδα του Αγίου Αθανασίου δέχτηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Αθανασίου. Δύο λεπτά αργότερα ήλθε και το 3-0 για τη Μεσαριά με τον Κουλάου. Σ’ αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, με σκληρά μαρκαρίσματα που «απέφεραν» άλλες δυο κίτρινες κάρτες για τον Α.Ο.Μ.,   μια στο 60’ στον Ρουστά και μια στο 89’  στον Τέφα.

Ο αγώνας παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα κινήθηκε σε αθλητικά πλαίσια, δείχνοντας ότι το συγκρότημα του Α.Ο. Μεσαριάς ήταν πιο καλά προετοιμασμένο για αυτό τον αγώνα, κρατώντας στο μεγαλύτερο μέρος την κατοχή της μπάλας. Θα πρέπει όμως να προσέχει γιατί πολύ εύκολα παίρνει κίτρινη κάρτα και αυτό δεν θα της βγει σε καλό. Η ομάδα του Αγίου Αθανασίου διαθέτει ένα καλό σύνολο, που όμως στον συγκεκριμένο αγώνα δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα.

Η διαιτησία του κ. Σφέτσα γενικά κρίνεται καλή, παρά τα όποια παράπονα υπήρχαν ότι ήταν πολύ αυστηρός με τον Α.Ο. Μεσαριάς και όχι τόσο με τον Άγιο Αθανάσιο, κράτησε τον αγώνα μέχρι το τέλος σε αθλητικά πλαίσια.

Οι ομάδες :
Α.Ο. Μεσαριάς : (Προπονητής : Σταμούλος Μ.) (1) Μαυρογιώργης, (2) Κουλάου (Αλλαγή 75’ με  [13] Τσαμούταλης – Καρράς) , (3) Ρουστάς, (Αλλαγή στο 68’ με [16] Καρναβάς ),  (4) Τσιαντής, (5) Φουντούλης, (6) Ευστρατουδάκης Μ. , (Αλλαγή 64’ με [17] Τσαντές) (7) Τέφας, (8)Κατσής (Αλλαγή 53’ με [18] Χονδρουδάκης, (9) Συναγρίδης, (10)Παπαθανασίου, (11) Σταμούλος Ε.
Αναπληρωματικοί : (12) Ευστρατουδάκης Η., (14) Χατζηβασιλείου, (15) Γεωργούλης.

Άγιος Αθανάσιος : (Προπονητής : Ιορδανίδης Γ.) (1) Σκουδριανός, (2) Σίμος (Αλλαγή 46’ με [12] Στεφανής), (3) Χαριλάου(Αλλαγή 84’ με [14] Πίκης) , (4) Χατζηανδρέου (Αλλαγή 55’ με [16] Κόκκινος), (5) Τσάλας, (6) Τσιφτσίνης, (7) Σέφα, (8) Γιαννιός, (9) Μάνθου, (10) Καμπεράϊ, (11) Αθανασίου (Αλλαγή 52’ με [13] Νικολαίδης)
Αναπληρωματικοί : (15) Μπρακάϊ, (17) Χαρτοφίλης

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία
Σωτήρης Πολίτης