Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ολίσθημα από την ΠΟΣΠΕΡΤ στο σοβαρό κοινωνικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας


Διαβάζουμε (αν το κατανοήσαμε καλώς) σε κείμενο με προτάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ για το νέο γενικό κανονισμό προσωπικού, ότι προτείνει για την αιμοδοτική άδεια να την παίρνει ο αιμοδότης μόνο αν έχει δώσει αίμα στις αιμοδοσίες της ΠΟΣΠΕΡΤ και όχι οπουδήποτε αλλού. Βεβαίως η ζωή τα φέρνει έτσι που όποιος είναι οργανωμένος εθελοντής αιμοδότης μπορεί εύκολα να χρειαστεί να δώσει «εκτός προγράμματος», όπως έχει συμβεί πολλές φορές.


Επίσης ορισμένοι ενδέχεται να είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε μητρώα εξωερτικών συλλόγων (Δήμοι, αθλητικά, πολιτιστικά σωματεία, κλπ). Αντί να χρησιμοποιηθεί το παράδειγμά τους για να το μιμηθούν και άλλοι "τιμωρούνται" με το να μην πάρουν αιμοδοτική άδεια.

Το θέμα φυσικά δεν είναι η άδεια, αλλά η λογική περιχαράκωσης που διαπερνάει την πρόταση, επαναλαμβάνουμε αν την κατανοήσαμε σωστά, γιατί μόνο διαρροές κειμένων γίνονται και όχι επίσημες ενημερώσεις.

Αντί λοιπόν να ενισχύεται ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ η προτροπή ένταξης στα μητρώα των εθελοντών αιμοδοτών για όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, περιχαρακώνεται μέσα στο εργασιακό μαγαζί και σε μία συνδικαλιστική οργάνωση. Και η ένταξη σε οργανωμένη διαδικασία, συνήθως ξεκινάει μετά από την πρώτη φορά που αναγκάζεται κάποιος να πάει κατά μόνας να δώσει αίμα.

Πρέπει λοιπόν να αλλάξει το συγκεκριμένο εδάφιο και μάλιστα άμεσα.

Nάσος Μπράτσος - Εθελοντής αιμοδότης – εγγεγραμμένος στο μητρώο του εθνικού κέντρου αιμοδοσίας