Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ύπατη Aρμοστεία OHE: Ο Eskandar από το Χαλέπι στην Κύπρο

Έφυγε από το εμπόλεμο και αιματοβαμένο Χαλέπι της Συρίας για να βρεθεί μέσα από την προσωπική του «Οδύσσεια», πρόσφυγας στην Κύπρο.
Η ιστορία του Eskandar μέσα από μία μικρή σε διάρκεια ταινία.

Όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ: «Η ταινία γυρίστηκε από πρόσφυγες και αιτητές ασύλου που διαμένουν στην Κύπρο, στο πλαίσιο προγράμματος της΄Υπατης Αρμοστειίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Βασικός στόχος της Ύπατης Αρμοστείας μέσω του έργου ήταν να δώσει στους νεαρούς πρόσφυγες την ευκαιρία να μοιραστούν με το ευρύτερο κοινό τις ιστορίες και τις προοπτικές τους για την ζωή τους στην Κύπρο.
Παράλληλα, οι νέοι πρόσφυγες απέκτησαν διάφορες κινηματογραφικές δεξιότητες κατά τη διάρκεια του προγράμματος χρησιμοποιώντας τη μορφή βίντεο για να εκφραστούν και να μοιραστούν τις ιστορίες τους».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...κι' εμείς συζητάμε για την ιστορία των "δικών μας Eskandar" που έγιναν πρόσφυγες στη Συρία, την Κύπρο και αλλού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Περάματος, στην παρουσίαση του βιβλίου "Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"...