Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ποδόσφαιρο και αλληλεγγύη: Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων - Λαρισαϊκός Αγίου Παύλου



Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, σε έναν άλλο αγώνα, αυτόν μεταξύ Ατρομήτου Περιστερίου και Ολυμπιακού, Αιγύπτιος παίκτης των γηπεδούχων, δέχονταν οχετό ρατσιστικών ύβρεων, από μερίδα φίλων του φιλοξενούμενου.

Έμπρακτη απάντηση σε κάθε αντιπροσφυγική και ξενόφοβη αντίληψη και πρακτική έδωσαν από κοινού η Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων και ο Λαρισαϊκός Αγίου Παύλου, ομάδα με έδρα τη συνοικία του Αγίου Παύλου κοντά στο σταθμό Λαρίσης.

Ο Λαρισαϊκός που ιδρύθηκε το 1927, είχε το ρεπό στο στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΑ και το αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο. Έπαιξε φιλικό με τους πρόσφυγες στα Καμίνια, στο γήπεδο του Ατρόμητου Πειραιά.

Βρεθήκαμε εκεί και διαπιστώσαμε ότι άνετα η προσφυγική ομάδα θα μπορούσε να έχει συμμετοχή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Δείγμα της λογικής που προσέγγισε ο Λαρισαϊκός το παιχνίδι είναι η ανακοίνωσή του:


 Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων-Λαρισαϊκός (φιλικό)
Ανακοίνωση του ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ

Φιλικό με την "Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων".


Έναν πολύ σημαντικό φιλικό αγώνα θα δώσει την επόμενη Κυριακή ο Λαρισαϊκός. Θα αντιμετωπίσει την  "Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων", μια ποδοσφαιρική ομάδα με μεγάλο κοινωνικό έργο, σαν φορέας αλληλεγγύης και ενσωμάτωσης για τους πρόσφυγες που βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

Ο Α.Π.Ο. Λαρισαϊκός Αγίου Παύλου υπήρξε πάντα ένας σύλλογος με έντονη κοινωνική παρουσία. Ιδρύθηκε από τους εργαζόμενους του Λαρισαϊκού Σιδηροδρόμου και είναι εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια το πιο ζωντανό κοινωνικό κύτταρο της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, του Αγίου Παύλου, του Σταθμού Λαρίσης και της Πλατείας Βάθης.

Πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες  έχουν βρει αθλητική διέξοδο, αγωνιζόμενοι στον Λαρισαϊκό και έχουν ενταχθεί έτσι στον κοινωνικό ιστό της γειτονιάς μας. Γι αυτό και αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη κοινωνική σπουδαιότητα που έχει η δραστηριότητα της "Αθλητικής Ελπίδας Προσφύγων" και με πολύ μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά της.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο των Καμινίων (Αμοργού και Κομοτηνής), στον Πειραιά, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 18:00 μ.μ..


Το σκορ, όχι ότι έχει σημασία, ήταν 5-1 υπέρ των προσφύγων με 1-0, 1-1, 4-1 ημίχρονο και τελικό 5-1. Στα ευτράπελα, την ωρα του αγωνα κάποιοι, προφανως από την επαρχία, σταμάτησαν με ένα αυτοκίνητο και ζητούσαν από τον γράφοντα και τον προπονητή των προσφύγων, το γήπεδο του Ατρόμητου (Περιστερίου) που έπαιζε με τον Ολυμπιακό. Κάποιοι φαίνεται τους έστειλαν αλλού γι αλλού.




παρά τις οδηγίες το φάουλ "έγραψε" στο "Γ"

Kαι στην EΡΤ
Ποδόσφαιρο και αλληλεγγύη: Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων – Λαρισαϊκός Αγίου Παύλου
http://www.ert.gr/dimosio-vima/arthrografia/podosfero-ke-allilengyi-athlitiki-elpida-prosfygon-larisaikos-agiou-pavlou/



http://sports.ert.gr/podosfero-ke-allilengyi-athlitiki-elpida-prosfygon-larisaikos-agiou-pavlou/


https://www.facebook.com/ERTsports/posts/989553931210325


https://www.facebook.com/ERTsocial/posts/1623192261093922 


https://twitter.com/ERTsocial/status/963035610612228097