Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

AΣΠΙ: Δελτίο Τύπου για την Υγεία στην Ικαρία

Τα  θέματα που έχουν  προκύψει το τελευταίο διάστημα στον τομέα της υγείας ήταν η αφορμή  να κινητοποιηθεί αρκετός κόσμος , για τα προβλήματα των δομών υγείας και τις ιατρικές ελλείψεις στο νησί.  Πολλοί αναλώθηκαν σε προσωπικές ή πολιτικές διαμάχες, με αποτέλεσμα να παρεκκλίνουμε από τα πραγματικά προβλήματα της υγείας.

Εμείς ως  Α.Σ.Π.Ι απαιτούμε από το κράτος:


•    Την πλήρη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ευδήλου , όλων των Αγροτικών Ιατρείων και του Γενικού Νοσοκομείου Ικαρίας.

•    Αναβάθμιση του Αγροτικού Ιατρείου των Ραχών σε πολυδύναμο.

•    Χαρακτηρισμό των Αγροτικών Ιατρείων Καρκιναγρίου, Μαγγανίτη ως άγονων όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πράξη, έτσι ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερα οφέλη για τους γιατρούς που τα στελεχώνουν.

•    Όλες οι δομές υγείας του νησιού να ανήκουν στην ίδια Διεύθυνση και όχι να ανήκει αλλού το Νοσοκομείο της Ικαρίας και αλλού το Κέντρο Υγείας Ευδήλου μαζί με τα Αγροτικά Ιατρεία, όπως ισχύει με το υπάρχον σύστημα. Αυτό θα διευκόλυνε πολύ την εύρυθμη λειτουργία του συνολικού συστήματος υγείας στο νησί μας και θα περιόριζε  τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

•    Να δοθούν επιπλέον κίνητρα για τις θέσεις που προκηρύσσονται έτσι ώστε να είναι εφικτή η κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό. Μέχρι τώρα οι περισσότερες προκηρύξεις έχουν βγει άκαρπες, αφού δεν υπάρχει καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος από γιατρό για κάλυψη των κενών θέσεων.

Πολλά είναι και τα  ερωτήματα που έχουν οι κάτοικοι του νησιού μας και θέλουν απαντήσεις από επίσημα χείλη.

•    Τι γίνεται με την πολυπόθητη μονάδα για τους νεφροπαθείς συμπατριώτες μας;
•    Είναι αλήθεια ότι υπάρχει προσφορά από Αμερική για αγορά αξονικού τομογράφου και κάπου λιμνάζει η δική μας αποδοχή;

•    Γιατί το ΕΚΑΒ δεν έχει τηλεφωνικό κέντρο;  Τι μπορεί να γίνει για διπλή βάρδια του ΕΚΑΒ σε Αγ. Κήρυκο και Εύδηλο;

Θα θέλαμε να γίνει  μία συζήτηση για τα παραπάνω, μεταξύ όλων των φορέων της υγείας και των κατοίκων της Ικαρίας  και αυτό θα επιδιώξουμε τις επόμενες ημέρες. Ευελπιστούμε να δούμε ένα ενωτικό, συναδελφικό κλίμα από όλους όσους απαρτίζουν τις δομές υγείας του νησιού μας. Αυτό θα συμβάλει σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους και αποτελεσματικότερες διεκδικήσεις και αγώνες. Για μας οι δομές υγείας στην Ικαρία είναι ένα σύνολο και οφείλουν να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοβοηθούνται.