Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ζωντανή συζήτηση στη Θεσσαλονίκη στη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου "Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα"



Πλούσια συζήτηση ήταν το χαρακτηριστικό της βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα (εκδόσεις Νότιος Άνεμος) στο συνεταιριστικό στέκι «Το Ωραίον Ντεπώ» στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Θωμάς Καλέσης δημοσιογράφος bluearena.gr και μέλος του κλαμπ St Pauli Θεσσαλονίκης, ο Μπάμπης Κουρουνδής δικηγόρος και φίλος του ΠΑΟΚ,  ο δημοσιογράφος και φίλος του Άρη, Μπάμπης Μπίκας και ο συγγραφέας του βιβλίου Νάσος Μπράτσος.

Επίσης παρεμβάσεις έκαναν ο δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλος (ΕΡΤ3) με πολλά χρόνια θητείας και στο αθλητικό ρεπορτάζ, ο Παναγιώτης Χαραλαμπίδης εκ των κορυφαίων αθλητικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εκπρόσωπος του Micropolis fight club, που έδωσε και την είδηση, αφού ανακοίνωσε και τη διεξαγωγή  για τρίτη χρονιά αντιφασιστικού τριήμερου από το χώρο των πολεμικών τεχνών στη Θεσσαλονίκη (Κατσάνειο) στις 10, 11 και 12 Ιουνίου 2016.

Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στο ρόλο των αυτοοργανωμένων ομάδων, αλλά και στην κινητοποίηση των αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης υπέρ των προσφύγων. Επίσης στηλιτεύτηκε η εγκύκλιος της ΕΠΟ να μετράει πια τους ομογενείς σαν αλλοδαπούς, με ανώτατο όριο αλλοπαδών στα ερασιτεχνικά σωματεία τους 5, με αποτέλεσμα να οδηγούνται τα ερασιτεχνικά σωματεία στο να διώξουν τους νέους Νίνηδες και τους νέους Αντετοκούμπο (για να πούμε και ένα μπασκετικό παράδειγμα).
Eπίσης έγινε ενημέρωση για τους ελεύθερους χώρους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης , τη διεκδίκησή τους για να γίνουν πνεύμονες πρασίνου, μη εμπορευματοποιημένου αθλητισμού και πολιτισμού, ενώ μεταφέρθηκαν εμπειρίες και ενημερώσεις από άλλες περιοχές με πιό πρόσφατο παράδειγμα τον αγώνα για να μην μπει αντίτιμο για χρήση από πολίτες του δημοτικού σταδίου της Αργυρούπολης.

Στο τέλος το ποσοστό των πωλήσεων που αναλογούσε στο συγγραφέα προσφέρθηκε στην αυτοοργανωμένη ομάδα ΠροοδευτικήΈκρηξη Τούμπας, σαν συμβολική κίνηση αναγνώρισης της προσπάθειάς της.


Μετά την εκδήλωση τα «πηγαδάκια» συνεχίστηκαν στον ίδιο χώρο για πολλές ώρες, μαζί με καλό κρασί και μεζέδες.

Οι κοινωνικοί αγώνες και στο χώρο του αθλητισμού δε λήγουν ποτέ στο 90΄, αντιθέτως συνεχίζονται…