Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ: 3ωρη στάση εργασίας 15-04-16 για συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογός μας για την Παρασκευή 15/04/16 προκηρυξε 3ωρη στάση εργασίας 11πμ - 2μμ για συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας από την Κυβέρνηση, η οποία όμηρος των μνημονιακών της δεσμεύσεων, προσπαθεί να "απαντήσει" στην αδυναμία της να καλύψει τα 30.000 (!) περίπου κενά εκπαιδευτικών παρά τα όσα διαδίδει για χιλιάδες διορισμούς. 

Η τροπολογία αυτή αφενός οδηγεί στη συγχώνευση τμημάτων και στην συρρίκνωση-κλείσιμο σχολείων και νηπιαγωγείων, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές σαν την δικιά μας.
Αφετέρου αλλάζει τα κριτήρια πρόσληψης των αναπληρωτών και πετάει στον δρόμο χιλιάδες απ' αυτούς, καταργώντας ουσιαστικά το κριτήριο της προϋπηρεσίας και την μοριοδότηση των σχολείων δυσπρόσιτων περιοχών, μέσω της οποίας κατάφερναν να λειτουργούν τα σχολεία αυτά. Πέρα απ' το ότι εξαπατά όσους εκπαιδευτικούς "όργωσαν" την ελληνική ύπαιθρο όλα αυτά τα χρόνια για να εξασφαλίσουν την αυξημένη μοριοδότηση, αυτό σημαίνει ότι, αν περάσουν αυτές οι ρυθμίσεις, απ' τη νέα σχολική χρονιά τα σχολειά σε Ικαρία και Φούρνους θα μείνουν άδεια από νηπιαγωγούς-δασκάλους-καθηγητές.

Έτσι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή υπηρέτρια των μνημονιακών πολιτικών και των ξένων επικυρίαρχων, χτυπάει ευθέως ακόμη περισσότερο και τα μορφωτικά δικαιώματα του λαού και των παιδιών του και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των αναπληρωτών, του πιο ευάλωτου και εκμεταλλευμένου κομματιού τους.

Συμπαραστεκόμαστε - στηρίζουμε τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων των εκπαιδευτικών και την πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και συμμετέχουμε στις ενημερωτικές παρεμβάσεις στις πλατείες του νησιού την Παρασκευή στις 11 πμ.