Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 8 Απρίλη, 5μμ, Πλατεία Κοραή

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά και τις γειτονιές του Παύλου Φύσσα

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους στο λιμάνι του Πειραιά

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 8 Απρίλη, 5μμ, Πλατεία Κοραή

Να ματαιώσουμε την ρατσιστική σύναξη μίσους των νεοναζί

Η αστυνομοκρατία στο Λιμάνι του Πειραιά και οι χυδαίες επιθέσεις κατά των προσφύγων και των αλληλέγγυων έχουν ανοίξει την όρεξη στην ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να προχωρήσει σε επιθέσεις στον Πειραιά. Προκαλούν με ρατσιστική παρασύναξη μίσους κατά των προσφύγων την  Παρασκευή 8 Απρίλη, κάτω από τα Γραφεία-ορμητήριο στην  εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου.


Η βίαιη επίθεση της αστυνομίας και του λιμενικού σε βάρος των προσφύγων που βρίσκονται στο Λιμάνι του Πειραιά, όταν στις 6 Απρίλη  ξέσπασαν σε διαμαρτυρίες, μετά από ενημέρωση τριών γενικών γραμματέων υπουργείων ότι πρέπει να φύγουν από το Λιμάνι, η προσπάθεια τρομοκράτησης μελών του συντονισμού για το προσφυγικό/μεταναστευτικό με απαγόρευση μοιράσματος προκήρυξης, η καταδίκη-τιμωρία σε ποινή στρατιώτη διότι μίλησε σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στις 19 Μάρτη, είναι ένας αντιδραστικός κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να επιβάλει μια άθλια συμφωνία κατά των προσφύγων, την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Στην πραγματικότητα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βγαίνουν για να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, αστυνομίας και ΜΜΕ για  να προχωρήσει η βίαιη εκδίωξη των προσφύγων από το Λιμάνι.

Άλλωστε αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου της Ντροπής που νομιμοποιεί την κράτηση των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και καταστρατηγεί το δικαίωμα στο άσυλο, η κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι το Λιμάνι θα αδειάσει σύντομα. Προσπαθεί μάλιστα να εκβιάσει τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Λιμάνι, λέγοντάς τους (με επίσημο έγγραφο) ότι όσοι μείνουν εκεί δεν θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για άσυλο.

Οι πρόσφυγες αρνούνται να εγκαταλείψουν το Λιμάνι γιατί -σε αντίθεση με την προπαγάνδα των ΜΜΕ- είναι πολύ καλά πληροφορημένοι ότι στα στρατόπεδα που θέλουν να τους μεταφέρουν οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες. Όσοι λιγοστοί πρόσφυγες δέχτηκαν να μεταφερθούν από τον Πειραιά στα στρατόπεδα του Κατσικά στα Γιάννενα, στο Κουτσόχερο Λάρισας ή στη Μαλακάσα, αρνήθηκαν να κατέβουν από τα πούλμαν μόλις αντίκρισαν τα στρατόπεδα γεμάτα σκηνές και φρουρούς. Στο Κουτσόχερο εκατοντάδες παιδιά είναι αναγκασμένα να ζουν μέσα σε σκορπιούς και φίδια. Στη Μαλακάσα δεν επιτράπηκε από τον Διοικητή σε μαίες να μπουν και να εξετάσουν έγκυες γυναίκες. Ταυτόχρονα φοβούνται ότι μέσα στα στρατόπεδα έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να μεθοδεύσει την απέλασή τους, μετά τις πρώτες απελάσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 4/4 από τη Χίο και τη Λέσβο, στην Τουρκία.

Καλούμε τα σωματεία του Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο, την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και την ΟΜΥΛΕ που απεργούν αυτήν την Παρασκευή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία, τους Συλλόγους των Νοσοκομείων και των ΟΤΑ που απέργησαν στις 7/4 ενάντια στο ασφαλιστικό -έκτρωμα της κυβέρνησης, τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Δημοτικές παρατάξεις του Πειραιά να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων. Να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων απορρίπτοντας οποιαδήποτε κατασταλτική προσπάθεια εκκένωσης του Λιμανιού. Να απαιτήσουν να ανοίξουν τα κλειστά κτίρια του Πειραιά και να μετατραπούν σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Κατάργηση της ρατσιστικής Συμφωνίας Κυβέρνησης- ΕΕ- Τουρκίας. Καμιά εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή την 1/4 και αφορά φυλακίσεις και αναγκαστικές απελάσεις στην Τουρκία.

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στον Πειραιά. Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές του Παύλου Φύσσα!