Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Σάμος: Eκδηλώσεις συμπαράστασης στους πρόσφυγες την Κυριακή 20 Μαρτίου

...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Στα πλαίσια της διεθνούς κινητοποίησης ενάντια στο ρατσισμό και τον πόλεμο, ανακοινώθηκαν σχετικές εκδηλώσεις στο νησί της Σάμου, από κοινωνικούς φορείς που τις συνδιοργανώνουν, με κεντρικό σύνθημα «Μαζί με τους πρόσφυγες ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια».


Το πρόγραμμα:
Κυριακή 20/3 ώρα 13.00: Μαγειρεύουμε,τρώμε, τραγουδάμε μαζί με τους πρόσφυγες , έξω από την πίσω είσοδο του κέντρου κράτησης–hot spot Σάμου (στο δρόμο για τη Βλαμαρή)
και ώρα 19.00: Στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Σάμου συζήτηση για τις εξελίξεις του προσφυγικού ,ενημέρωση από την δικηγόρο κ. Στεφανία Μπακλατζή (από το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων)
Προβολή ντοκιμαντέρ «Παίζοντας με τη φωτιά» της Αννέτας Παπαθανασίου (είσοδος δωρεάν)


Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν:
Κίνηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες -Σάμος
-Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι
–No Border Kitchen
-ο  Σύλλογος Αλληλεγγύη, Καρλόβασι  που αναφέρει στο λογαριασμό του στο facebook: «Αλληλεγγύη στην πράξη, σε πρόσφυγες, μετανάστες, άπορους και κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας το οποίο οφείλει να υποστηριχθεί. Ο σύλλογος «Αλληλεγγύη» δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που επί δύο χρόνια προσπαθούν με ό,τι δυνάμεις έχουν να βοηθήσουν όσους μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν στο νησί απ” την Τουρκία, καλύπτοντας τις πρώτες βασικές τους ανάγκες σε τροφή, ένδυση, είδη καθαριότητας, γάλα και πάνες για τα παιδιά και τα μωρά.
Η μετεξέλιξή μας σε σύλλογο κρίθηκε αναγκαία για πρακτικούς λόγους, κυρίως για να μπορούν οι προσπάθειές μας να είναι πιο αποτελεσματικές, για να μπορούμε να δίνουμε αποδείξεις σε όσους, ιδιώτες ή οργανισμούς, προσφέρουν οικονομική ενίσχυση ώστε να είναι απολύτως διαφανής η χρήση των χρημάτων που φτάνουν ως εμάς και για να μπορούμε, έχοντας πλέον νομική υπόσταση, να απευθυνόμαστε στους κατοίκους της πόλης μας».