Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Αθλητισμός & Κοινωνική Ευαισθησία «τρέχουν μαζί»: Λαύριο και ΑΕΚ παίζουν μπάσκετ και συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πρόσφυγες

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Συμπαίκτες στην αλληλεγγύη ο Δήμος Λαυρεωτικής, η ΚΑΕ Λαύριο και η ΚΑΕ ΑΕΚ, προσκαλούν τον κόσμο να στηρίξει τους 740 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή, με τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν στο φιλικό αγώνα μπάσκετ που διοργανώνουν.
Στην ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται πως: «Ο Δήμος Λαυρεωτικής και η ΚΑΕ Λαύριο ενώνουν τις δυνάμεις τους! Την Τετάρτη 30/3/2016 θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ της ΚΑΕ Λαύριο και της ΚΑΕ ΑΕΚ στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου.  
Με αφορμή τον παραπάνω αγώνα, ο Δήμος Λαυρεωτικής και η  Κ.Α.Ε. Λαύριο ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν τρίποντο ανθρωπιάς.  
Στα πλαίσια των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΚΑΕ,  και σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής, θα διατεθούν κατάλληλα όλα τα έσοδα από τον επερχόμενο αγώνα Λαύριο – Α.Ε.Κ., για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Δήμο μας.
Η δράση αυτή, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς θα ανακουφίσει τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή μας.  Ο Δήμαρχος ευχαριστεί την ΚΑΕ Λαύριο και τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ψαρράκη για αυτή την πρωτοβουλία, η οποία αποδεικνύει ότι κάποι οι αγώνες έχουν μόνο νικητές».   

Όπως αναφέρει η ΚΑΕ Λαύριο: «Φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ των ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ & Α.Ε.Κ. για την υποστήριξη των προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή της Λαυρεωτικής θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 (6 μ.μ.) στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου. Μεταξύ των Δήμων στους οποίους εγκαθίστανται πρόσφυγες άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που εξαιτίας του άδικου πολέμου υποφέρουν και έχουν ανάγκη- είναι και ο Δήμος Λαυρεωτικής.

Για το λόγο αυτό, τα έσοδα από το Φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ της προσεχούς Τετάρτης θα διατεθούν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους 740 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή της Λαυρεωτικής. Και η ελάχιστη προσφορά από όλους μας είναι πραγματικά πολύτιμη…όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε από το υστέρημά μας να ανακουφίσουμε έστω και στο ελάχιστο τον πόνο αυτών των ανθρώπων».
 
Από την πλευρά της η KAE AEK τονίζει ότι: «Σε μια περιοχή, όπου είναι έντονο και το «κιτρινόμαυρο» στοιχείο η ΑΕΚ συμμετέχει σε πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Πιο συγκεκριμένα, η «Βασίλισσα» θα πάρει μέρος σε φιλική αναμέτρηση (30/03) με «αντίπαλο» το Λαύριο, στο Κλειστό της πόλης, όπου η παρουσία των οπαδών της είναι πιο απαιτητή από ποτέ, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Λαυρεωτικής».