Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Bullying στη σχολή της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.



Φάνταζε σαν ψέμα μερικά χρόνια πριν το τηλεοπτικό πλάνο από την Αργεντινή, τη χώρα με τα μεγάλα κοπάδια, όταν ζωντανή αγελάδα που έτρεχε να ξεφύγει, τη χτυπούσαν με μπαλτάδες (και όχι Μπαλτάκους) απελπισμένοι, μήπως «εξασφαλίσουν» ένα κομμάτι κρέας.

Ήταν η εποχή που το Δ.Ν.Τ. είχε επιβάλλει Bullying στον κόσμο της εργασίας και οδήγησε τη χώρα στο να ζήσει τεράστιες κινητοποιήσεις.

Bullying ζήσανε και στη γειτονική Τουρκία, όταν το ίδιο ευαγές ίδρυμα, έκανε τον καμπόσο με περικοπές και καταστολή σε βάρος του εργατικού δυναμικού της γειτονικής μας χώρας.

Τώρα το Bullying έχει έρθει εδώ και μερικά χρόνια «στη δικιά μας τάξη».

To προκάλεσαν όσοι μας έβαλαν συνειδητά στο ευρώ με ψεύτικα στοιχεία.

Το προκάλεσαν όσοι εναγώνια δούλεψαν για να διοργανώσει η χώρα Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρώντας ότι όσοι λίγοι, μίλαγαν από τότε για τα χρέη που θα πλήρωναν και τα δισέγγονά μας, ήταν τουλάχιστον εθνοπροδότες.

Το προκάλεσαν όσοι δεν ήταν κυβερνήσεις, αλλά όταν ακολούθως έγιναν, όχι μόνο δεν εργάστηκαν για την αποτροπή της κατρακύλας, αλλά πλειοδότησαν κι από πάνω.

Το έθρεψαν οι Βατοπεδινοί, οι Λι (η)στολαγκαρντιανοί, οι Ζημενσάκηδες και λοιπά σόγια «καταφερτζήδων» και παρασιτούντων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Το ενισχύουν όσοι με δικαστικές αποφάσεις «χάδια», δικαιώνουν στην πράξη τους πρωταγωνιστές του Bullying σε βάρος της κοινωνίας.

Το συντηρούν όσοι ιθαγενείς προτιμούν να συναγελάζονται με τους εν Ευρώπη εμπνευστές του Bullying, κάτι συντηρητικά κόμματα και φυσιογνωμίες, που δεν κοιτάνε πού έχουν πάει το χρέος στις χώρες τους, θέλουν να κάνουν και μαθήματα σε άλλους.

Το προκαλούν όσοι υποβάλλουν μέσα από τα δελτία των 8 τον κόσμο του (δυσεύρετου και κακοπληρωμένου) μεροκάματου και τους συνταξιούχους, σε ψυχολογικά βασανιστήρια, συχνά με «ειδήσεις» που η αξιοπιστία τους είναι ανάλογη με τα πλαστά στοιχεία που μας έβαλαν στο ευρώ.

Bullying εισέπραττε και ο Βουτσάς στην ταινία «ο άνθρωπος της καρπαζιάς», αλλά όταν από μια φάρσα, συνειδητοποίησε τις πραγματικές τους δυνάμεις, τότε πήρε φόρα και έδωσε γερά μαθήματα στους απρεπείς. Και δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε πως πολλές φορές ο κινηματογράφος απεικονίζει πτυχές της πραγματικότητας.

Συλλογική «φάπα» λοιπόν στο σβέρκο, όσων ασκούσαν μέχρι τώρα Bullying σε βάρος όσων δεν έκλεψαν ποτέ και δούλευαν μια ζωή για να πλουτίζουν και να παρασιτούν οι «καταφερτζήδες».

Νάσος Μπράτσος