Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο Δήμος Ικαρίας για την τραγική απώλεια του Δημοτικού Εργαζομένου



Σχετικά με το εργατικό ατύχημα που στοίχησε την ζωή του Ηλία Γεράκη εργαζόμενο του δήμου Ικαρίας, ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος με βαθύτατη οδύνη (εκπροσωπώντας και το δημοτικό συμβούλιο), εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια σε όλους του οικείους του.

"Εκφράζοντας την διοίκηση του δήμου Ικαρίας δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό της οικογένειας του Ηλία, που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Συνδράμοντας την οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη με κάθε τρόπο.

Ο δήμος Ικαρίας στο σύνολο του αλλά και η κοινωνία του νησιού μας, θρηνούμε σήμερα για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, ζωής που χάθηκε ως αποτέλεσμα και των δραματικών ελλείψεων προσωπικού στους δήμους, που οδηγούν σε αδυναμία εφαρμογής κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους, αύξησης του κινδύνου των εργατικών ατυχημάτων.

Ο δήμος Ικαρίας πέρα από την βοήθεια στην οικογένεια του εκλιπόντος, θα αναλάβει ακέραια την όποια ευθύνη προκύψει από την ανακριτική διαδικασία. Ήδη ο δήμος συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για τον προσδιορισμό των αιτίων του ατυχήματος που στέρησαν την ζωή από τον Ηλία Γεράκη".

Για τον δήμο Ικαρίας

Ο Δήμαρχος

Στέλιος Σταμούλος


2) ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ &  ΔΗΜΟΥ ΦΟΥΡΝΩΝ

Συνάδελφοι/σες
Θρηνούμε σήμερα ένα αγαπητό συνάδελφο, οικογενειάρχη που έχασε τη ζωή του εν  ώρα υπηρεσίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ικαρίας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, δηλώνοντας ότι θα σταθούμε στο πλευρό της. Καλούμε επίσης την Διοίκηση του Δήμου Ικαρίας να την στηρίξει με κάθε τρόπο.

Συνάδελφοι/σες
Πληρώνουμε και πληρώσαμε σήμερα ακριβά, με μια ανθρώπινη ζωή, μια πολιτική που μας αφήνει σαν εργαζόμενους συνεχώς εκτεθειμένους, πληρώνουμε μια πολιτική, που λέει όχι σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα φορτώνει στους Δήμους με μια σειρά νέες αρμοδιότητες, για τις οποίες οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μπορεί να τηρηθούν.

Πληρώνουμε μια πολιτική που μας αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους και που θεωρεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την εξασφάλιση του μεροκάματου προνόμιο.

Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα συνεχίσουμε να τιμάμε την μνήμη του με τον καθημερινό μας αγώνα για μια καλλίτερη ζωή για μας και τα παιδιά όλων μας.