Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΡΑ Βόλου: Απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑ-ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΗΛΙΟΥ


Βόλος, 27 Απρίλη 2015


Σήμερα και ύστερα από κάλεσμα της επιτροπής αγώνα της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ συγκεντρωθήκαμε στο studio της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ όλοι οι εργαζόμενοι που εδώ και 23 μήνες αγωνιστήκαμε ενάντια στο μαύρο που προσπάθησε να επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Στην σημερινή συνέλευση συζητήθηκαν διεξοδικά η μέχρι τώρα πορεία του αγώνα μας και τα νέα δεδομένα με την απόφαση της Κυβέρνησης για το άνοιγμα της νέας ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ στις 11 Ιουνίου 2013 όταν η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου προσπάθησε να κλείσει την ΕΡΤ και τοπικά τον Ραδιοφωνικό Σταθμό μαζί με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα απορρίψαμε το φασιστικής έμπνευσης σχέδιο και συνεχίσαμε να εργαζόμαστε απέναντι στην τότε κυβέρνηση.

Έτσι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Βόλου όπως και όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ σ όλη την Ελλάδα πέρασαν στα χέρια των εργαζόμενων.

Από τότε εφαρμόσαμε ένα είδος αυτοδιαχείρισης με δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις.

Μαζί μας βρέθηκαν στον αγώνα αυτό και οι συνάδελφοι από το Κέντρο Εκπομπής Πηλίου εξασφαλίζοντας την συνεχή λειτουργία των πομπών μας και την εκπομπή του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ3 αναλογικά και ψηφιακά.

Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε πάντα δίπλα μας τους συναδέλφους και συναγωνιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ που ποτέ δεν μας αρνήθηκαν την βοήθειά τους και την στήριξή τους, ηθικά και υλικά.

Έτσι ανοίξαμε τα μικρόφωνα και τα τηλέφωνα σε συλλογικότητες , φορείς και πολίτες κάθε ηλικίας που μαστίζονταν από την μνημονιακή πολιτική, με σκοπό να αναδείξουμε τα τοπικά και περιφερειακά θέματα που μας απασχολούν, στην πολιτική, στην καθημερινή καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην οικολογία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στην νεολαία κλπ

Στην προσπάθεια μας αυτή βρήκαμε αμέριστη συμπαράσταση, εργαζόμενοι, άνεργοι, σπουδαστές, μέλη εργατικών χώρων, συλλογικότητες που δίνουν την δική τους μάχη εδώ και καιρό, συνταχθήκανε στον αγώνα για δημοκρατία, αλληλεγγύη, πολυφωνία, αντικειμενική ενημέρωση και αξιοπρέπεια.

Στην αρχή αντιμετωπίσαμε κάποια οργανωτικά προβλήματα, αφού από τις πρώτες μέρες δεν συνέχισαν μαζί μας όλοι οι δημοσιογράφοι ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ όμως από αξιότερους συναδέλφους και συνεργάτες, , κατορθώσαμε έτσι να παράγουμε και να εμπλουτίσουμε το καθημερινό τοπικό ενημερωτικό – πολιτιστικό –ψυχαγωγικό πρόγραμμα με εσωτερικές αλλαγές, με εκπομπές σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους φορείς, με αναμεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων για την ΕΡΑ σπορ με αναμετάδοση της Θείας λειτουργίας κάθε Κυριακή, με νέες εκπομπές στην απογευματινή ζώνη από αλληλέγγυους με εκπομπές υψηλού πολιτιστικού και μουσικού περιεχομένου, αλλά και την διοργάνωση πολλαπλών εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος οι οποίες βρήκαν απήχηση στο τοπικό κοινό.

Από τα μικρόφωνά της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ στην διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων, καλώντας όλα τα κόμματα να στείλουν αντιπροσώπους, ακούστηκαν όλες οι φωνές χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις και διοργανώθηκαν πολιτικές και κοινωνικές και θεματικές συζητήσεις.

Η χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου βοήθησε πολύ στην σύνδεση , επικοινωνία και αναμετάδοση εκπομπών και ειδήσεων απ όλη την Ελλάδα μέσω της ERTOPEN .

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ συνεχίσαμε το πρόγραμμα του Δικτύου Θεσσαλίας με κάποιες δυσκολίες χωρίς δική μας ευθύνη όπως και πριν τις 11 Ιούνη του 2013.

Η τοπική δημοσιογραφική, πολιτιστική, κοινωνική, ζώνη όπως αυτή διαμορφώθηκε λόγω της σύνδεσης με την ERTOPEN δηλ 10-14 κάλυπτε και καλύπτει όλη την Θεσσαλία με αμφίδρομες ανταποκρίσεις με την ΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑΣ αλλά και ειδήσεις από τους συνάδελφους δημοσιογράφους στα δημοτικά στούντιο Καρδίτσας & Τρικάλων όπως αυτό γινότανε και πριν το «μαύρο».

Η δε απογευματινή ζώνη με ωριαία δημοσιογραφική και με εκπομπές ψυχαγωγικού περιεχομένου έως τις 8 το βράδυ.

ΣΗΜΕΡΑ δηλώνουμε υπεύθυνα και κατηγορηματικά ότι είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ όταν και όποτε μας ζητηθεί να δημιουργήσουμε και να εκπέμψουμε πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών δημοσιογραφικό, πολιτιστικό, λαογραφικό, μουσικό ακόμη και 12 ωρών στην πράξη και όχι στα όνειρα μας όπως κάπου αναφέρθηκε.


Μπορούμε να καταρτίσουμε συγκεκριμένο και άμεσα εφαρμόσιμο εβδομαδιαίο πρόγραμμα όταν και αν μας ζητηθεί ΕΠΙΣΗΜΑ.


Επίσης μπορούμε (και τεχνικά) να παράγουμε Ραδιοφωνικό πρόγραμμα Δικτύου Θεσσαλίας, ΕΦΟΣΟΝ όμως , έχουμε πλήρη δεδομένα, για τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, με γνώση ποιών Συναδέλφων θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ, ποιο θα είναι το Οργανόγραμμα , ποιο θα είναι το Μισθολογικό καθεστώς του προσωπικού, ποιοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες κλπ.


Έχουμε την δυνατότητα επίσης να δώσουμε στο δίκτυο της ΕΡΑ εκπομπές ανάλογου περιεχομένου αν μας ζητηθεί όπως το έχουμε κάνει και το κάνουμε 23 μήνες τώρα συνδέσεις στην ERTOPEN.


Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ


ΜΑΘΑΜΕ να λειτουργούμε συλλογικά και ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ όσους έχουν μάθει να λειτουργούν μέσα από προσωπικές η άλλου είδους διαδρομές ,σκέψεις , φιλοδοξίες και στρατηγικές.


Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ ποτέ δεν όρισαν κανένα και πουθενά να τους εκπροσωπήσει ή να μεταφέρει τις θέσεις και τις απόψεις τους.

Εμείς είμαστε αυτοί που ξέρουμε τις δυνατότητες μας και εκφραζόμαστε μέσα από τις συλλογικές μας αποφάσεις όπως και η σημερινή.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


                                   ΟΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ