Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Σωματείο Εργαζομένων ομίλου Intracom: Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο έξω από την ΕΡΤ

ΚΑΛΕΣΜΑ στο Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο 11/2, 5:30μμ
για να ξανανοίξει αμέσως η ΕΡΤ
Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Στις 11 Φεβρουαρίου στις 5.30μμμ η ΠΟΣΠΕΡΤ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν σε συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «20 μήνες μαύρο στη δημοκρατία, 20 μήνες αγώνα, ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ ΤΩΡΑ!».
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εδώ και  20 μήνες (το «μαύρο» έπεσε στις 11/6/2013) συνεχίζουν να αποτελούν φάρο αντίστασης για όλους τους εργαζόμενους. Ο δικός τους αγώνας ξεσήκωσε θύελλα κινητοποιήσεων μέσα κι έξω από τη χώρα, «τελείωσε» τη ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση, άνοιξε το δρόμο να πέσει τελικά κι η ίδια η πιο αντεργατική – αντιλαϊκή κυβέρνηση μετά το 1974. Έδωσε ένα αποφασιστικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι απέναντι στην κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων - που εφάρμοζε τα μνημόνια καταστροφής για λογαριασμό της τρόικας των δανειστών και του μεγάλου εγχώριου κεφαλαίου (συμπεριλαμβανομένων προφανώς  των διαπλεκόμενων εργολάβων-παράσιτων που λυμαίνονται τα ΜΜΕ) - ο ανυποχώρητος αγώνας είναι ο δικός μας μονόδρομος. Για 20 μήνες παραδίδουν μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας, αλλάζοντας παράλληλα και τις δικές τους συνειδήσεις, ακριβώς  γιατί ο καθένας τους μέσα από τον κοινό αγώνα αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνος του στη ζούγκλα μιας τυφλής ανταγωνιστικής αγοράς όπου οι ισχυροί επιβάλλονται, αλλά είναι κομμάτι μιας εργατικής συλλογικότητας και τελικά της εργατικής τάξης, που μπορεί συλλογικά-αγωνιστικά να καταχτήσει ένα καλύτερο αύριο.
 Το Ραδιομέγαρο, η ΕΤ3, η ΕΡΑ κι όλοι οι τοπικοί σταθμοί -αλλά και μέσα από το διαδίκτυο- μεταβλήθηκαν με αυτοδιαχείριση σε καθημερινά κέντρα αγώνα για τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, για τη μαχόμενη κοινωνία, για μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Δεν σταμάτησαν ακόμη και όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν τα ξημερώματα στις 7 Νοέμβρη του 2013 στο Ραδιομέγαρο για να σιγήσουν τη φωνή τους (και να ξαναζωντανέψουν τη χουντική ΥΕΝΕΔ με τη μορφή της ΝΕΡΙΤ), χωρίς να το καταφέρουν, όλα τα άλλα μετερίζια συνεχίζουν αδάμαστα. Σε αυτούς τους 20 μήνες οι αγωνιζόμενοι – απολυμένοι – εργαζόμενοι της ΕΡΤ - ertopen, αποδεικνύουν ότι μπορούν με αυτοδιαχείριση να προσφέρουν την καλύτερη ενημέρωση.
Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τους αγώνες αυτούς που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην πανηγυρική πτώση της κυβέρνησης του «μαύρου» στην ΕΡΤ και στις ζωές μας - με την ολοένα βαθύτερη μνημονιακή ισοπέδωση. Τώρα χρειάζονται τη στήριξή μας στον αγώνα που δίνουν για να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, με όλους τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες πανελλαδικά. Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αξιολογήθηκαν κι αναγνωρίσθηκαν από την ελληνική κοινωνία και διεθνώς σαν πρωτοπόροι. Δεν χρειάζονται νέα αξιολόγηση, από ποιον άλλωστε; Απαιτούμε μαζί τους τη θεσμική κατοχύρωση του πρωτοποριακού τους  ρόλου που κατάχτησαν με την αυτοδιαχείριση και το άνοιγμα στους κοινωνικούς αγώνες, στον καθένα μας και τις ανάγκες μας, προκειμένου, σε αντιδιαστολή με τα ιδιωτικά κανάλια, να  είναι η φωνή της πλειοψηφίας της κοινωνίας και όχι της ελίτ, με τους ίδιους τους εργαζόμενους στο κουμάντο.
Μέχρι να ανοίξει η ΕΡΤ, ενημερωνόμαστε (και συμμετέχουμε!) από τα προγράμματα ertopen καθημερινά στην Αθήνα από 106.7Mhz (Ραδιοφωνία) και TV της ΕΤ3 από τα ψηφιακά κανάλια 34 ή 36, από τους περιφερειακούς σταθμούς και διαδικτυακά http://www.ertopen.com/
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αλλά και τους γνωστούς μας, να πάρουμε μέρος μαζικά, αγωνιστικά, με το πανό του Σωματείου μας στο συλλαλητήριο την  Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 5.30μμ έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή.
Για να ανοίξει ο δρόμος να επιστρέψουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι κι άνεργοι σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, για να πάρουμε πίσω όσα μας λήστεψαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Δεν μας τρομάζουν απειλές κι εκβιασμοί από τους μνημονιακούς - μέσα κι έξω από τη χώρα.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΕΡΤ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!
Κάνουμε πράξη το:   ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!