Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Δήλωση υποταγής στην Ε.Ε. οι επισκέψεις στην Διαχειριστική Αρχή




Όλοι οι εκπρόσωποι της αστικής πολιτικής θεωρούν υποχρέωση τους κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε να περάσουν από τα γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής στη Μυτιλήνη ή να κάνουν μια δήλωση για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ και την υποτιθέμενη «ανάπτυξη» που θα φέρουν στα νησιά Βορείου Αιγαίου.

 Είναι ένας «φόρος τιμής» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού η Διαχειριστική Αρχή είναι το μακρύ χέρι της Ε.Ε. στα νησιά. Με το συμβολικό αυτό τρόπο οι κάθε λογής εκπρόσωποι της αστικής πολιτικής (αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι) εκφράζουν την πίστη τους στην στρατηγική επιλογή της Ελληνικής αστικής τάξης, δηλαδή την στενή πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάση θυσία.

Αυτό το «φόρο τιμής» απέδωσε και η κ. Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο, και προχθές οι υποψήφιοι του Οικολογικού Άνεμου. Τον ίδιο φόρο τιμής έχουν ήδη αποδώσει με δηλώσεις τους ο Νάσος Γιακαλής, Χριστιάνα Καλογήρου και ο Γιάννης Σπιλάνης.
Όλοι τους γνωρίζουν πολύ καλά πως η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στερήσει τις επιδοτήσεις από χιλιάδες αγρότες των νησιών μας τις επιδοτήσεις.

 Γνωρίζουν πολύ καλά πως η Κοινή Αλιευτική Πολιτική οδηγεί εδώ και δεκαετίες στην καταστροφή των μικρών παράκτιων αλιέων και ταυτόχρονα χαρίζει τις θάλασσες στις μεγάλες επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών.Για όλους αυτούς η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και θα είναι κοινός παρονομαστής. Καθορίζει τις αποφάσεις και τα όρια μέσα στα οποία θα κινηθούν.

 Όσες αγωνιστικές περγαμηνές και αν διαθέτουν, όσα επαναστατικά φουλάρια κι αν φορέσουν δεν θα κάνουν ούτε μισό βήμα αμφισβήτησης των στρατηγικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Γνωρίζουν καλά πως τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των γραμμών που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από την Ε.Ε. και τις Ελληνικές κυβερνήσεις.

Γνωρίζουν καλά πως το κοινωνικό ντάμπινγκ που βιώνει ο Ελληνικός λαός, δηλαδή η μείωση μισθών και ημερομισθίων, οι απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και η διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων που εφαρμόζεται εδώ και τέσσερα χρόνια.


Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΑΙΓΑΙΟ σταθερά αγωνίζεται για την ανατροπή των πολιτικών του μαύρου μετώπου (Ε.Ε. – Κυβέρνησης – κεφαλαίου) γιατί είναι υπεύθυνες για το 1,5 εκατομμύριο άνεργους, για την ερήμωση των νησιών μας, για την μείωση των συντάξεων, για τα 3 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Οι ίδιες πολιτικές είναι υπεύθυνες για την γιγάντωση των φασιστικών ομάδων όπως η Χρυσή Αυγή. Άλλωστε όπως αποδείχθηκε στην Ουκρανία η Ε.Ε. δεν διστάζει να ενισχύει τους φασίστες προκειμένου να πετύχει το στόχο της.

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο ΑΙΓΑΙΟ εργάζεται σταθερά και καθημερινά για την οργάνωση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που θα ανατρέψει την κυβέρνηση και θα επιβάλει την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί αυτό αποτελεί όρο επιβίωσης για το λαό. Γι’ αυτό και είμαστε διαμετρικά αντίθετοι με κάθε πολιτική δύναμη και συνδυασμό που στις εκλογικές μάχες του Μάη τρέφει αυταπάτες για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρώ, είτε είναι συνειδητός υπηρέτης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.