Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

«Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»


Δήμος Πατρέων - Yποψηφιότητα από τη Λέττα Ζάγκλα


«Μπορούμε να ξεμπερδεύουμε με την κυβέρνηση της τρόικα, των μνημόνιων, του ρατσισμού και των νεοναζί», δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Πάτρας.

Στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός, επισημαίνει ότι: "Ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία και στην Πάτρα - Νέο μαχητικό νεανικό αντικαπιταλιστικό δημοτικό σχήμα στις επερχόμενες εκλογές. Με το πλέον νεανικό ψηφοδέλτιο μάχης και αντίστασης κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές η νέα δημοτική αντικαπιταλιστική κίνηση «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Σε μια μαζική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 10/4, πάνω από 40 αγωνιστές και αγωνίστριες αποφάσισαν τη δημιουργία της κίνησης με επικεφαλής τη Νικολέττα (Λέττα) Ζάγκλα, κοινωνική λειτουργό, απολυμένη από το ΕΚΕΨΥΕ, μητέρα δύο παιδιών.

Όπως ο επικεφαλής, έτσι και το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο αποτελείται από καθημερινούς εργαζόμενους και νεολαίους, αγωνιστές των κινημάτων ενάντια στον Καλλικράτη και τα μνημόνια, που έδωσαν τις μάχες για να μην περάσουν οι απολύσεις, οι περικοπές και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Που πάλεψαν ενάντια στη διάλυση των κοινωνικών δομών, για υγεία και πρόνοια για όλους.

Αγωνιστές του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος που από την πρώτη στιγμή πάλεψαν ενάντια στη παρουσία της συμμορίας των νεοναζί και των γραφείων τους στην πόλη μας, που έδωσαν τη μάχη γειτονιά τη γειτονιά για να τσακίσουν τη φασιστική απειλή και πάλεψαν για δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στην κρατική καταστολή.

Κόσμος που έδωσε μάχες ενάντια στην επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων, για τους ελεύθερους χώρους, ενάντια στα χαράτσια και τις αυξήσεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, που στήριξαν όλα τα κινήματα και πρωτοστάτησαν στα σημεία αντίστασης στις γειτονιές αυτής της πόλης.

Η «Ανταρσία στην Πάτρα» έρχεται να εκφράσει ακόμα πιο δυναμικά τις μάχες των τελευταίων ετών με ένα ψηφοδέλτιο αντίστασης στη λαίλαπα των μνημόνιων, προς όφελος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και με φόντο τις αναγκαίες μάχες της επόμενης περιόδου. «Είναι ελπιδοφόρο ένα τόσο νεανικό ανατρεπτικό δημοτικό κατέβασμα που έχει σαν στόχο να γίνει η φωνή της αντίστασης, η φωνή των οργισμένων νεολαίων και εργαζόμενων.

Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο του αγώνα, πιστεύουμε πως μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές της φτώχιας και της εξαθλίωσης, μπορούμε να τελειώνουμε μια και καλή με την κυβέρνηση των Σαμαράδων και των Βενιζέλων, των Χατζιδάκιδων και των Μητσοτάκηδων, των Βορίδηδων, των Γεωργιάδηδων και των Μπαλτάκων. Και μπορούμε να ξεμπερδεύουμε και με τους ντόπιους απολογητές τους, συνεργάτες τους και διαχειριστές των μνημόνιων, τους κάθε λογής Δημαράδες, Χριστόπουλους, Οικονομόπουλους και Πεφάνηδες», τόνισε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Λέττα Ζάγκλα. Στις 18 Μάη ψηφίζουμε στηρίζουμε «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Σε αυτές της εκλογές και στην Πάτρα, ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία".