Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

"Είναι καιρός να ξηλώσουμε τις κυβερνήσεις που σπέρνουν τη φτώχεια και αφήνουν άστεγους και υποσιτισμένους χιλιάδες"



Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», με αφορμή τα πασχαλινά γεύματα σε άπορους και άστεγους:



«Και ετούτο το Πάσχα χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το πιο βάρβαρο πρόσωπο της φτώχειας και τις εξαθλίωσης που γέννησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων των μνημονίων, των απολύσεων και της λιτότητας.

Την ώρα που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, χιλιάδες στην Αθήνα τρέφονται με τα συσσίτια όπως στις μαύρες μέρες της Κατοχής.

Αυτό είναι το success story της κυβέρνησης και της τρόικας που θυσίασαν τις δουλειές, τα σπίτια, την Παιδεία και την Υγεία, για να θησαυρίζει μια χούφτα τραπεζιτών και επιχειρηματιών. Είναι εκείνοι  που «αποταμιεύουν» τον πλούτο από το μόχθο των εργαζόμενων στην Ελβετία ή κερδοσκοπούν σε ακίνητα στο Λονδίνο.

Την ώρα που άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους.

Είναι καιρός να ξηλώσουμε τις κυβερνήσεις που σπέρνουν τη φτώχεια και αφήνουν άστεγους και υποσιτισμένους χιλιάδες.

Οι δήμαρχοι δεν μπορούν να είναι στηρίγματα κυβερνήσεων που επιβάλλουν με τα μνημόνιά τους  τις πολιτικές της πείνας και της εξαθλίωσης, προσπαθώντας να τις «εξωραΐσουν» με «μπαλώματα φιλανθρωπίας».