Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ήταν περίπου δύο μήνες πριν ανακοινωθεί το λουκέτο στην ΕΡΤ...

Ήταν 4 Απρίλη 2013, όταν γράφαμε σε αυτό το Blog για το "αλληθώρισμα" των κυβερνώντων (Σαμαρά Βενιζέλου Κουβέλη) σε επικοινωνιακά μοντέλα τύπου Βόρειας Κορέας (αγαπημένη χώρα της κυβέρνησης προκειμένου να τη "χρεώνει" ως "πρότυπο" σε όσους αμφισβητούν είτε την ίδια, είτε την Ε.Ε.). Μαντικές ικανότητες δυστυχώς δεν έχουμε (θα τις αξιοποιούσαμε για το προς το ζην και ειδικά προς το ευ ζην). Ακολούθησε  από την κυβέρνηση, πλήρης "βορειοκορεατοποίηση" και μάλιστα υπό το λάβαρο της Ε.Ε..

Από τότε έκλεισαν την ΕΡΤ, κατέβασαν δορυφόρους, εκβίασαν για να σταματήσει η μίσθωση άλλων, απαγόρευσαν αναμεταδόσεις της ΕΡΤ από άλλα ΜΜΕ, κατέβασαν κεραίες χρησιμοποιώντας ανθρώπους της νύχτας και καταδικασμένους για διάφορα (πχ εκβιασμούς), "διοχέτευσαν" ψευδείς ειδήσεις (όπως ένα βράδυ, ότι είχε λήξει η απεργία στο ΕΚΠΑ για να βρεθούν το πρωί οι απεργοί υπό την πίεση "κοινωνικού αυτοματισμού"). Αυτά και άλλα πολλά. Με αυτούς τους απίστευτους τύπους για μήνες ορισμένοι εντός των συνδικάτων, επιδιώκουν να κάνουν "διάλογο" για να "διασώσουν" ό,τι μπορούν, έτσι νομίζουν. όχι δεν θα το σχολιάσουμε, δεν το επιτρέπει η ανατροφή μας.

Ας θυμηθούμε την "προφητική ανάρτηση", που βρίσκεται και στο
http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4.html

 

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, στον Σαμ-Βεν-Κου



Όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο, θα θυμούνται στο Μουντιάλ του 2010, τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας. Οι φιλότιμοι ποδοσφαιριστές της, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις και συνεπώς έχαναν στους αγώνες που έδιναν.
Η τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, που προφανώς είχε μυριστεί το ποδοσφαιρικό στραπάτσο που ερχόταν, δεν είχε μεταδώσει τους αγώνες της εθνικής ομάδας, για να μην δει ο λαός (και συνεπώς καμφθεί το εθνικό του φρόνημα) τις ήττες που έρχονταν. Αν και δεν βλέπουμε βορειοκορεατική τηλεόραση, φανταζόμαστε πως αν μεταδόθηκε ποτέ κάποιο πλάνο από τη σειρά των αγώνων της Β. Κορέας στο Μουντιάλ, σε κάποιο δελτίο ειδήσεων, θα ήταν οι λιγοστές φορές που οι ασιάτες ποδοσφαιριστές θα πέρναγαν τη σέντρα, ή οι όποιες ευκαιρίες είχαν. Με την επιστροφή της ομάδας, από το Μουντιάλ, υπήρξε και η διαπόμπευσή της, με διαγραφές από το κόμμα και «στρατοδικείο». Έτσι αυτοί που πήγαν στα γήπεδα σαν πρεσβευτές και εν δυνάμει εθνικοί ήρωες, κατέληξαν κάτι σαν τον Παπακωνσταντίνου, τον Τσοχατζόπουλο κλπ.
Yπήρξε βεβαίως και "εθνική απάτη", που στο δυτικό κόσμο την είδαμε σε ζωντανή μετάδοση, όπως τα δάκρυα ποδοσφαιριστή της, όταν άκουγε τον εθνικό ύμνο στο γήπεδο, μόνο που αυτός μεγάλωσε και ζούσε στην Ιαπωνία και μετά το Μουντιάλ δεν γύρισε στη Β. Κορέα και γλίτωσε τις κυρώσεις. Κάτι σαν πχ τους εφοπλιστές που "κλαίνε" για τη χώρα, αλλά βάζουν ξένη σημαία στα πλοία τους για φορολογικούς λόγους.
Εσχάτως η Β. Κορέα έχει την τιμητική της στον δυτικό κόσμο και όχι μόνο για τις πολεμικές κραυγές της. «Όποιος δεν είναι με την ΕΕ, θέλει η Ελλάδα να γίνει Β. Κορέα», μας έλεγαν ένα χρόνο πριν, στις εκλογικές αναμετρήσεις, όσοι προσκυνούσαν το τοτέμ της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Από εκεί πρέπει λοιπόν να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι πχ η Αγγλία που δεν έχει ευρώ, είναι σε τροχιά Β. Κορέας, αλλά ας το αφήσουμε, γιατί η αναφορά στη Β. Κορέα γίνεται για άλλο λόγο.
Πώς λειτουργούν τα ΜΜΕ στη χώρα μας? Πόσο συχνά παρουσιάζονται οι κινητοποιήσεις στρωμάτων της κοινωνίας χωρίς να «στολίζονται», με φράσεις όπως «ταλαιπωρήθηκαν οι οδηγοί γιατί είχαν κλείσει οι δρόμοι από τους απεργούς που διαδήλωναν», πόσες φορές σε θέματα όπου εμπλέκονται μεγάλοι χορηγοί και πολιτικά συμφέροντα, είδαν το φως, απόψεις και δράσεις που οδηγούν στην αποκάλυψή τους?  Πόσες φορές «υποβαθμίστηκαν» επικοινωνιακά, θέματα που αφορούσαν αποτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό, ή εσωκομματικά προβλήματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο? Πόσες φορές «ντύθηκαν» ρεπορτάζ με φράσεις «ουδέτερες» και «ανώδυνες», όπως πχ «μεταρρυθμίσεις», αντί για διάλυση των εργασιακών σχέσεων, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΣΣΕ, κλπ?
Προφανώς θα μπορούσε να βρει κανείς σοβαρά, ποιοτικά και πολλά παραδείγματα, που ξεφεύγουν από τις τροχιές που θέλουν να χαράξουν στην ενημέρωση, οι εγχώριοι φίλοι της Μέρκελ και αυτό οφείλεται στις υπαρκτές αντιστάσεις τόσο μέσα στον κόσμο της δουλειάς (των ΜΜΕ), όσο και έξω από αυτά, που απαιτεί και διεκδικεί. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία, ότι οι τροϊκανοί εσωτερικού, «αλληθωρίζουν» επικοινωνιακά, προς ενημερωτικά μοντέλα σαν τις αθλητικές εκπομπές των βορειοκορεατών την περίοδο του Μουντιάλ.
N.M.
Υ.Γ. Στο Μουντιάλ, η Βόρεια Κορέα στο πρώτο παιχνίδι ηττήθηκε δύσκολα με 2-1 από τη Βραζιλία, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε με 7-0 από την Πορτογαλία και 3-0 από την Ακτή Ελεφαντοστού.