Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

«Καλή χρονιά χωρίς πεινασμένους και άστεγους»

...με αφορμή το Πρωτοχρονιάτικο συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων...

Π.Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

«Καλή χρονιά χωρίς πεινασμένους και άστεγους

To γεύμα των φτωχών και των απόρων του Δήμου Αθήνας δεν είναι ευκαιρία για φιέστες. Είναι άλλο ένα τραγικό δείγμα ότι το success story του Σαμαρά και του Στουρνάρα μεγαλώνει την στρατιά των θυμάτων της καπιταλιστικής κρίσης που συνεχίζεται για έκτο χρόνο.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν αυτοί που κατέχουν το πλούτο η διαχειρίζονται το κρατικό προϋπολογισμό δεν επέβαλλαν τις δικές τους προτεραιότητες που φέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το Πλανήτη ο πλούτος αρκεί για να μην υπάρχει ούτε ένας πεινασμένος χωρίς φαγητό, ούτε ένας άστεγος χωρίς σπίτι, ούτε ένας ασθενής χωρίς γιατρό, ούτε ένα παιδί χωρίς δάσκαλο.

Προτιμάνε να διασώζουν τις τράπεζες τους επιβάλλοντας μας να ξεπληρώνουμε για μια ζωή ολόκληρη τόκους για τα δάνεια τους. Προτιμάνε να διασώζουν τις επενδύσεις τους κλείνοντας και αναδιαρθρώνοντας επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες, κόβοντας μισθούς, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους.

Προτιμάνε να καταβάλλουν μίζες στους εμπόρους όπλων αντί για κοινωνικές δαπάνες για να σώσουμε τη παιδεία, τον ΕΟΠΠΥ, για να φτιάξουμε σοβαρές δημοτικές υπηρεσίες, αναγκαίες στη κρίση.

Προτιμάνε να μας μαυρίζουν την ζωή, βάζοντας σε πλειστηριασμό τα σπίτια, κόβοντας μας το νερό και το ρεύμα και έρχονται να μας κάνουν μάθημα οικολογικής συμπεριφοράς για να διώξουμε την αιθαλομίχλη του θανάτου.
Γύρισαν τη κοινωνία στο μαγκάλι που σκοτώνει και έχουν το θράσος να μιλάνε για «φώς που αχνοφαίνεται από το τούνελ».

Αυτή τη χρονιά ας συνεχίσουμε τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια τους και τις κυβερνήσεις τους που σπέρνουν τη φτώχεια, να γυρίσουμε τις πλάτες στα ζόμπι του παρελθόντος που ξανάρθανε ως νεοναζί, να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία που τα γρανάζια θα τα γυρνάνε οι απλοί άνθρωποι και ο πλούτος θα μοιράζεται σε όλους όσους μοχθούν.»