Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή, 17 Γενάρη, 9πμ,Δικαστήρια, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως



Από κοινού η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, διοργανώνουν με αφορμή τον ένα χρόνο, από τη ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν μετά από ενέδρα στα Πετράλωνα στις 17/01/2013, αντιφασιστική συγκέντρωση.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν τα εξής:
"Βάλτε στη φυλακή τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμάν.
Όχι στη συγκάλυψη των ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους από την Αστυνομία


Στις 17 Γενάρη συµπληρώνεται ένας χρόνος από όταν οι χρυσαυγίτες Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος µε επτά µαχαιριές δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκµάν την ώρα που πήγαινε στη δουλειά µε το ποδήλατο του. Την ίδια µέρα συνεχίζεται η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκµάν στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο µε καταθέσεις µαρτύρων κατά των νεοναζί δολοφόνων.



Αυτή η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί µε την καταδίκη των δολοφόνων σε ισόβια για το ρατσιστικό έγκληµα που διέπραξαν κάτω από τις εντολές των χρυσαυγιτών πυρηναρχών, του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου. Βρίσκονται ακόµη έξω και παριστάνουν «το νόµιµο πολιτικό κόµµα», αυτοί που οργάνωναν τα τάγµατα και τις περιπολίες θανάτου δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκµάν. Σωστά οι δηµοσιογράφοι αρνήθηκαν να τους δώσουν τα µικρόφωνα για να πούνε ψέµατα όταν οι ίδιοι είχαν δεχτεί επίθεση από τους νεοναζί έξω από τον Αρειο Πάγο. Για την ώρα δεν πήραν εισιτήριο για να πάνε να βρούνε τον φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο, όπως πήραν το προηγούµενο Σαββατοκύριακο οι τρεις εκπαιδευτές των ταγµάτων εφόδου Μπούκουρας, Γερµενής και Ηλιόπουλος.


Αν η έρευνα είχε προχωρήσει µετά τη δολοφονία του Λουκµάν για την εγκληµατική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν θα φτάναµε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είχαν τη πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης, του ∆ένδια, της ΕΛΑΣ. ∆εν είχαν ερευνήσει τη σχέση µε τη Χρυσή Αυγή, δεν άνοιξαν τηλέφωνα, ούτε δόθηκαν οι φωτογραφίες των δολοφόνων στη δηµοσιότητα και έτσι συνεχίστηκε το κουκούλωµα της δράσης τους µέχρι το φόνο του Παύλου στο Κερατσίνι. Οι καταθέσεις των αστυνοµικών µαρτύρων είναι δείγµατα εκείνης της κάλυψης που απολάµβαναν οι νεοναζί.

Στα προκλητικά ψέµατα των υπερασπιστών τους που κατηγορούν τον Σαχζάτ Λουκµάν «ότι τους επιτέθηκε και αναγκάστηκαν να αµυνθούν» και στην κυνική «συγγνώµη» των δολοφόνων απάντησαν µε αξιοπρέπεια και πόνο ψυχής για τον άδικο χαµό του παιδιού τους η Σουγκράν Μπίµπι και ο Χαντίµ Χουσείν. «∆εν συγχωρούµε αυτούς που ξερίζωσαν τη καρδιά του παιδιού µας και µαζί τα δικά µας σωθικά» είπαν στο δικαστήριο.

Η προσπάθεια να πείσουν ότι το να έχεις στο σπίτι σου φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, όπλα, σφαίρες, σιδηρογροθιές, µαχαίρια-πεταλούδα και να περιπολείς χαράµατα µαχαιρώνοντας µετανάστες συνιστά «έγκληµα δια ασήµαντον αφορµή» και όχι ρατσιστικό έγκληµα των χρυσαυγιτών πρέπει να πέσει στο κενό. Οι νεοναζί είχαν βγει εκείνο το βράδυ σε άλλη µια από τις δολοφονικές παγανιές των ταγµάτων εφόδου για να σπείρουν το τρόµο στις γειτονιές της Αθήνας.


Οι δολοφόνοι πρέπει να τιµωρηθούν χωρίς εκπτώσεις και µαζί τους η Χρυσή Αυγή. ∆εν είναι τυχαίο ότι δεκάδες φορείς είχαν καταγγείλει από την αρχή την δολοφονία ως ρατσιστική: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγοι-Πράσινοι, ∆ΗΜΑΡ, ∆ηµοτικό Συµβούλιο Αθήνας, Ελληνική Ένωση για τα ∆ικαιώµατα του Ανθρώπου, ∆ιεθνής Αµνηστία ακόµη και ο ευρωπαίος επίτροπος δικαιωµάτων Μούιζνιεκς, µέχρι και το ΠΑΣΟΚ!

∆εν θα αφήσουµε στα χέρια µίας κυβέρνησης που κάλυπτε µε την ΕΛΑΣ την Χρυσή Αυγή για να εξορµά στις γειτονιές να παριστάνει το διώκτη των νεοναζί. Είναι συνένοχη για τις εκατόµβες των νεκρών της FRONTEX από τη Λαµπεντούζα µέχρι τον Έβρο, για τους βασανισµούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τις απάνθρωπες ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα. Έκανε πλάτες στους νεοναζί για να πάρουν πίσω την ιθαγένεια για τα παιδιά των µεταναστών, έκανε πλάτες στα αφεντικά της Ν. Μανωλάδας να πυροβολούν τους εργάτες γής αντί να τους δώσουν χαρτιά νοµιµοποίησης και τα λεφτά τους. Ο ρατσισµός άνοιξε το δρόµο στους νεοναζί και η συνέχιση του τους ξαναφέρνει µπροστά.


Καλούµε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της αριστεράς, τα κινήµατα αντίστασης στις γειτονιές, τις κοινότητες µεταναστών, τους ανθρώπους των Γραµµάτων και των Τεχνών να δώσουν δυναµικό παρών στην ίδια την δίκη για να µην επιτρέψουµε να πέσουν στα µαλακά οι δολοφόνοι, για να µην την γλιτώσει η Χρυσή Αυγή.

Όλοι εµείς που δίνουµε µάχες στα ΑΕΙ, στην ΕΡΤ, στον ΕΟΠΠΥ, στους ∆ήµους, τα σχολεία, τα νοσοκοµεία, παντού για να σώσουµε τις δουλειές µας, την δηµόσια παιδεία και υγεία χρειάζεται να βρεθούµε στο πλευρό της οικογένειας του Σαχζάτ Λουκµάν για να τιµωρηθούν παραδειγµατικά οι δολοφόνοι για το ρατσιστικό έγκληµα.

Ένα χρόνο µετά τη δολοφονία του Λουκµάν θα αποτίσουµε φόρο τιµής στον Λουκµάν µε το να θα βρεθούµε µέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, αλληλέγγυοι µαζί µε τους γονείς του, την Παρασκευή 17 Γενάρη. Να είστε όλοι και όλες εκεί!".