Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Για το πετρέλαιο θέρμανσης και τη δουλειά τις Κυριακές (ανακοινώσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής)

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης!


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους επέβαλαν στην ελληνική κοινωνία και αύξησαν  υπερβολικά τα τελευταία χρόνια τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης με τραγικά αποτελέσματα για τον –έτσι κι αλλιώς ήδη βαριά χειμαζόμενο- κόσμο της εργασίας.
Έξω και πέρα από κάθε λογική, ενώ η ανεργία σκαρφαλώνει στο 30% και ο αριθμός των ανέργων αγγίζει πια τα 2.000.000, ενώ το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί δραματικά, με περίσσιο θράσος αύξησαν τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο κατά 1470% από το 2010!!!
Οι επιπτώσεις για την κοινωνία, είναι δραματικές.
Μετά τις περυσινές τραγωδίες όπου χάθηκαν ζωές σε όλη την Ελλάδα, μετά την ‘ασφυξία’ της αιθαλομίχλης –ιδιαίτερα στην Αττική- που προκάλεσε η οικονομική ασφυξία των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της κοινωνικής και  ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική της, υπαγορευμένη από την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, παραχωρεί κάποια ‘ψίχουλα’:
-Ανεπαίσθητη διεύρυνση των κοινωνικών λεγόμενων κριτηρίων (για παράδειγμα,
διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων κατά 5.000 ευρώ,  διεύρυνση περιουσιακών κριτηρίων κατά 50 έως 100 χιλιάδες ευρώ)
-Η «επιστροφή φόρου» είναι 35 λεπτά το λίτρο (από 28 λεπτά πέρυσι), μόνο για τα «επιδοτούμενα» λίτρα. Θα δίνεται προκαταβολή ύψους 25%. Όμως το ύψος της επιδοτούμενης κατανάλωσης παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη.
Όλα αυτά βέβαια, μέσα σε ένα αλαλούμ γραφειοκρατίας όπου ο κόσμος δεν ξέρει πού πρέπει να απευθυνθεί, πώς θα πάρει την προκαταβολή και, κυρίως, πού θα βρει τα χρήματα.
Είναι περισσότερο από σαφές ότι με ημίμετρα τέτοιου είδους δεν αντιμετωπίζεται το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Απαιτείται η κατάργηση τόσο του ΦΠΑ όσο και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Η θέρμανση το χειμώνα, η διατήρηση της ζωής, είναι πάνω από τις τρόικες, τα άθλια μνημόνια και τα κέρδη του κεφάλαιου.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

2)ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
 
ΟΧΙ στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!


Την επόμενη Κυριακή, 3 Νοέμβρη 2013, ξεκινάει το υποχρεωτικό άνοιγμα των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο. Το επέβαλε το προηγούμενο καλοκαίρι η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νόμο 4177/2013. Ήδη ασκείται πίεση για επέκταση του μέτρου μέχρι τις 52(!) Κυριακές το χρόνο.
Το πρόσχημα για τη βάρβαρη αυτή παραγραφή του εργατικού δικαιώματος της αργίας, είναι η τόνωση της αγοράς…
Αφού πρώτα πέταξαν στην ανεργία 2.000.000 εργαζόμενους, αφού επιτέθηκαν σαν κοράκια στο λαϊκό εισόδημα με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με φόρους επί φόρων και χαράτσια, αφού στείλανε στη μετανάστευση χιλιάδες νέους, έρχονται τώρα, υποτίθεται, ‘να στηρίξουν την αγορά’!
Λένε, αναίσχυντα, ότι το μέτρο θα συμβάλει στη …μείωση της ανεργίας! Ενώ είναι οφθαλμοφανές ότι η αλυσίδα των εξελίξεων που θα πυροδοτήσει θα αναδιαρθρώσει το χώρο του εμπορίου αυξάνοντας παράλληλα την ανεργία:
Πολλά μικρά και μεσαία μαγαζιά δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό και θα κλείσουν, προς όφελος των αλυσίδων καταστημάτων και των πολυκαταστημάτων των πολυεθνικών. Αυτά με τη σειρά τους θα ενισχύσουν το προσωπικό τους με υποαμειβόμενους εργαζόμενους σε συνθήκες ημιαπασχόλησης, τεντώνοντας τα ήδη ξεχειλωμένα ελαστικά ωράρια.
Οι ‘καταναλωτές’, που είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν πρόκειται να ωφεληθούν αφού δεν πάσχουν από χρόνο αλλά από χρήμα.
Μικρότερο λοιπόν ‘καταναλωτικό κοινό’ που θα μετακινηθεί όμως προς τα μεγάλα καταστήματα, νέα συμπίεση του κόστους εργασίας, εξοντωτικότεροι ρυθμοί χαμηλότερα αμειβόμενων υπαλλήλων, παραγραφή εργατικών δικαιωμάτων με αύξηση της ανεργίας,  αυτή είναι η ουσία της πολιτικής της ΕΕ και της συγκυβέρνησης.
Κανείς δεν πρέπει να ψωνίσει το παραμικρό αυτή την Κυριακή!
Στηρίζουμε όλοι την απεργία των εμποροϋπαλλήλων!
Καμιά Κυριακή-καμιά αργία χαμένη για τους εργαζόμενους!
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του κεφάλαιου.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική