Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Αντιεργασιακό πραξικόπημα από την κυβέρνηση

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
29/10/2013 
Αντιεργασιακό πραξικόπημα από την κυβέρνηση
Ο υπουργός απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πραγματική διάθεση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Στη συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «La libre belgique» επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρόκειται να απολυθούν και ότι αυτό θα γίνει σίγουρα. Μόλις 24 ώρες αργότερα, όπως κάθε πολιτικός του βεληνεκούς του που θεωρεί τους πολίτες ανόητους, προσπαθεί να ανασκευάσει με τον πιο κωμικοτραγικό τρόπο και να ανακαλέσει όσα είπε.
Αμφιβολίες και κρυφές ελπίδες δεν υπάρχουν πλέον. Η άθλια κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει σκοπό της αποκλειστικά και μόνο να ξεκαθαρίσει τον κόσμο της δουλειάς. Όλα τα υπόλοιπα που ισχυρίζονται κατά καιρούς τα στελέχη της, είναι απλή υποκρισία και τεράστια ψέματα.
Ούτε «διαπραγμάτευση» υπάρχει, ούτε «κινητικότητα», ούτε τίποτε από όλα αυτά που διατείνονται κατά καιρούς τα κυβερνητικά στελέχη. Υπάρχουν απολύσεις, τις οποίες δεν απαιτεί απλώς η τρόικα, αλλά τις σχεδιάζουν και τις προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει και η «μέση λύση», η πρόσκαιρη σωτηρία του καθενός ενώ ο διπλανός του γκρεμίζεται. Τα ψέματα του Μητσοτάκη, είναι μια πολιτική συνήθεια γι’ αυτόν και την οικογένειά του, που εδώ και 50 χρόνια έχει υπηρετήσει όλες τις ακραία αντιλαϊκές πολιτικές σε αυτό τον τόπο. Ακόμα και αν δεν μίλησε στη συνέντευξή του ακριβώς για «στρατιωτικό νόμο», η κυβέρνησή του τον επιβάλλει καθημερινά, με τον πιο σκληρό τρόπο.
Να μη γίνει συνήθειά μας όμως το «εγώ ελπίζω να τη βολέψω». Η απάντηση σε κάθε επίδοξο πραξικοπηματία της ζωής μας, να είναι ο αγώνας, η αλληλεγγύη, η άρνηση κάθε απόλυσης εργαζόμενου, η καταδίκη των μνημονίων και των κυβερνητικών βαστάζων τους.