Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Γ.Σ.Περιστερίου - Ιωνικός Νικαίας: 90-82




Xημικά, ΜΑΤ, ξύλο, αντιφασιστικά συνθήματα και ροκ στα μεγάφωνα‏


Ήταν από τα παιχνίδια που μένουν αξέχαστα για πολλούς λόγους. Αρχικά γιατί έπαιζαν δύο πολύ καλές ομάδες και πήγαιναν κοντά στο σκορ, έφτασαν στην παράταση (68-68), για να κερδίσει τελικά το γηπεδούχο Περιστέρι, τον φιλοξενούμενο Ιωνικό Νικαίας, με 90-82.

Ακολούθως γιατί ο αρκετός κόσμος για τα δεδομένα της Β΄ εθνικής, ήταν εκδηλωτικός και η ατμόσφαιρα ζεστή.

Συν τοις άλλοις γιατί στα τάιμ άουτ και στο ημίχρονο, έμπαινε καλή μουσική (ροκ) από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ενώ οι οπαδοί των γηπεδούχων φώναξαν και αντιφασιστικό σύνθημα. Δείτε και το στένσιλ με το απαγορευτικό στη σκατόφατσα του Αδόλφου, με το οποίο είχαν διακοσμήσει διάφορα σημεία του γηπέδου.

 Επίσης γιατί έγιναν μερικά «περίεργα», που πήγαν να το χαλάσουν, όπως ο ξαναμμένος που μπήκε με το φουσκωμένο προφυλακτικό (σαν μπαλονάκι) μέσα στο γήπεδο, το κυνηγητό και μάλλον και ο ξυλοδαρμός (δεν είχα καλή οπτική γωνία) κάποιου, ενδεχομένως οπαδού των φιλοξενούμενων, οι κροτίδες, η διακοπή του αγώνα και οι εκκλήσεις των παικτών του Περιστερίου για ηρεμία, γιατί το παιχνίδι τελείωνε και κέρδιζαν, η ανάπτυξη των ΜΑΤ δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και στις σκάλες του γηπέδου. Mετά μάθαμε ότι η επίθεση έγινε γιατί κάποιοι τους φωτογράφιζαν και τους βιντεοσκοπούσαν, γεγονός που πήρε πολιτική διάσταση, λόγω της γνωστής και έντονης αντιφασιστικής δραστηριότητας των οπαδών του Περιστερίου. Έγινε και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, μέσα σε κλειστό χώρο.

Κανείς δεν έπληξε ούτε δευτερόλεπτο, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.