Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

"Μυστικές" μετρήσεις στο βουνό για ανεμογεννήτριες


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ


αναδημοσίευση από το http://savepramnos.wordpress.com/


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εδώ και αρκετές μέρες βρίσκεται στην Ικαρία ένα συνεργείο τοπογράφων-μηχανικών που κάνει μετρήσεις στο βουνό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι υπάλληλοι του Μυτιληναίου και ότι έχουν ξεκινήσει από Καρκινάγρι και προχωράνε μετρώντας. Συντοπίτες μας αναφέρουν ότι τους είδαν στο Καρκινάγρι στη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Απρίλη και στο Μηλιωπό στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Απρίλη.


Το τι ακριβώς κάνουν είναι ασαφές: πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος που κάνουν μετρήσεις είναι να δουν από που θα περάσουν οι δρόμοι για τις ανεμογεννήτριες του Μυτιληναίου. Άλλες πληροφορίες μιλούν για λεπτομερή μέτρηση και καταγραφή του βουνού (όχι μόνο για δρόμους, αλλά και ρέμματα, πηγές νερών κ.α.). Ο λόγος που υπάρχει αυτή η ασάφεια είναι ότι κινούνται με μυστικότητα και δε λένε πολλά. Εκτίμησή μας είναι ότι αν δε βρίσκονται στο μέσο της εργασίας τους, βρίσκονται προς το τέλος της.





Καλούμε τους συμπολίτες μας να κατακλύσουμε με τηλεφωνήματα το γραφείο του Δημάρχου, στο 22753-50409, για να ρωτήσουμε αν έχουν ζητήσει άδεια από τον Δήμο Ικαρίας για να κάνουν μετρήσεις στο βουνό (ως οφείλουν), από ποιά εταιρεία είναι και τι ακριβώς μετρούν πάνω στο βουνό.