Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ψήφισμα – Διαμαρτυρία του Α.Ο. Πολυκράτη, του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Σάμου

...φωτο από τον αγώνα Μίλωνα-Πολυκράτη...


...αναδημοσιεύουμε τις επιστολές από το http://samossport.blogspot.gr, με το σχόλιο, ότι η ξεφτίλα είναι φυσικό επακόλουθο των παρασκηνίων και της αδιαφάνειας. Αν επίσης τα μνημόνια δημιουργούν και στα αθλητικά σωματεία οικονομικές πιέσεις λόγω μετακινήσεων, ας αλλάξει η δομή των πρωταθλημάτων με προκήρυξη και όχι με χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό. Αλλά όταν και στον αθλητισμό η ηγεσία είναι πολιτικά αντίστοιχη με όσους μας έφεραν σε αυτό το σημείο και κυβερνούν ακόμα, τί καλύτερο να περιμένει κανείς...





Ψήφισμα διαμαρτυρίας απέστειλαν από κοινού, η Αντιπεριφέρεια Σάμου, ο Δήμος Σάμου και ο ΑΟ Πολυκράτης για την απόφαση της Ε.Ο.Κ. να κατακυρώσει νίκη υπέρ αντίπαλης ομάδας που καταδικάζει τον ΑΟ Πολυκράτη σε υποβιβασμό.


Σάμος, 23.04.2013

ΠΡΟΣ

1) Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

κο Γιάννη Ιωαννίδη

2) Πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

κο Γιώργο Βασιλακόπουλο

ΘΕΜΑ: «Απόφαση κατακύρωση νίκης υπέρ αντίπαλης ομάδας, που καταδικάζει τον Α.Ο. Πολυκράτη σε υποβιβασμό».

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως κεραυνό εν αιθρία πληροφορηθήκαμε την άνευ προηγουμένου απόφαση της Ε.Ο.Κ. να κατακυρώσει μονομερώς τη νίκη σε παιχνίδι καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Α.Ο. Πολυκράτη και της ομάδας του Μίλωνα, στην τελευταία.

Ο εν λόγω αγώνας έλαβε χώρα την 11.11.2012 στο Πυθαγόρειο Σάμου και έληξε με νίκη – εντός του αγωνιστικού χώρου- της ομάδας του Πολυκράτη. Κατόπιν αυτού, μετά την παρέλευση πέντε και πλέον μηνών και ενώ η ομάδα του Πολυκράτη, είχε εξασφαλίσει – επαναλαμβάνουμε εντός αγωνιστικών χώρων – την παραμονή της στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών για δεύτερη συνεχή χρονιά, ήρθαμε αντιμέτωποι με τα ως κάτωθι περιγραφόμενα:

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 1/2013 απόφασης του πρωτοβάθμιου μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου επί ενστάσεων κακής εφαρμογής Κανονισμού Παιδιάς, έγινε δεκτή ένσταση της ομάδας του Μίλωνα, για την οποία ουδέποτε λάβαμε γνώση ως προς την άσκησή της. Σημειωτέον, ότι η εν λόγω απόφαση εξεδόθη μόλις στις αρχές Απριλίου, ήτοι πέντε μήνες μετά την πραγματοποίηση του μεταξύ μας αγώνα. Για λόγους που δεν οφείλονται σε πταίσμα ή ολιγωρία του Πολυκράτη, δεν λάβαμε γνώση έγκαιρα και έγκυρα της εν λόγω απόφασης, ώστε να υποβάλλουμε τις γραπτές μας παρατηρήσεις με αποτέλεσμα την επικύρωση της εν λόγω απόφασης. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η επανάληψη του εν λόγω αγώνα, παρά τις ύπαρξη πληθώρας αντίστοιχων περιπτώσεων σε μεγαλύτερες κατηγορίες και διοργανώσεις, όπου αντίστοιχες ενστάσεις ουδέποτε έγιναν δεκτές.

Παρόλα αυτά και ενώ η Ομοσπονδία είχε επίσημα ανακοινώσει και δημοσιεύσει τη διεξαγωγή του επαναληπτικού αγώνα την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 13.00 στο Πυθαγόρειο Σάμου, η Ομοσπονδία άλλαξε την απόφασή της και πλέον κατοχυρώνει το παιχνίδι υπέρ του Μίλωνα, άνευ αγώνος. Η απόφασή αυτή αλλάζει και τον βαθμολογικό χάρτη, καθώς πλέον υποβιβάζεται ο Πολυκράτης.

Από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς έχουμε την βάσιμη εντύπωση, ότι ο Α.Ο. Πολυκράτης αντιμετωπίζεται εχθρικά σε σχέση με άλλες ομάδες. Ειδικά όμως αυτή η απόφαση, η οποία παραβιάζει κάθε διάταξη αθλητικών κανονισμών και νόμων αλλά και κάθε νόμιμη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αποτελεί ευθεία επίθεση στην ομάδα μας.

Ο Α.Ο. Πολυκράτης αποτελεί μια νησιωτική ομάδα της ελληνικής παραμεθορίου και έχει καταφέρει υπό ιδιαίτερα αντίξοες, οικονομικά και όχι μόνο, συνθήκες να αγωνιστεί ανταγωνιστικά επί δύο συνεχόμενες χρονιές στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Το επίτευγμά της αυτό έχει πραγματοποιηθεί εντός των γηπέδων και μόνο.

Βρισκόμαστε στο ακριτικό νησί της Σάμου, αρκετά μακριά, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεν θέλουμε όμως να πιστεύουμε, ότι αντί το μειονέκτημά μας αυτό να προστατεύεται, αλλά και να αντισταθμίζεται, από την επίσημη Πολιτεία και τα όργανά της, γίνεται όπλο που το χρησιμοποιεί για να υπονομεύσει και να φθείρει, όποια καλή προσπάθεια γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο.

Επειδή νιώθουμε, ότι με αυτήν την συμπεριφορά η ομάδα μας και κατ’ επέκταση ο τόπος μας, τιμωρείται για λόγους ακατάληπτους σε εμάς.

Επειδή η ως άνω απόφαση παραβιάζει κάθε μορφή δίκαιης απονομής (αθλητικής) δικαιοσύνης και τελικά καταλύει, στα σχετικά πλαίσια, το κράτος δικαίου και τη συνταγματικά προστατευόμενη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη στα όργανα της (αθλητικής) διοίκησης και δικαιοσύνης.

Επειδή καθόλα άδικα καταδικαζόμαστε σε υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ κερδίσαμε επάξια την παραμονή μας εντός του γηπέδου.

                                       ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

               και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας                        

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την έωλη απόφαση της Ε.Ο.Κ. να κατοχυρώσει άνευ αγώνος το παιχνίδι στο Μίλωνα και σας καλούμε να αναιρέσετε την απόφασή σας αυτή, επιτρέποντας τουλάχιστον να διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας σύμφωνα με την αρχική, έγκυρη και έννομη, απόφαση, των αρμοδίων οργάνων.

Με εκτίμηση,  

Ο Δήμαρχος Σάμου                                      Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Στυλιανός Θάνος                                         Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους



Ο πρόεδρος Α.Ο. Πολυκράτη                     Ο Γραμματέας Α.Ο. Πολυκράτη

Ευάγγελος Καρράς                                           Μαρίνος Σπηλιόπουλος





2) Μπάσκετ : Ανακοίνωση των οπαδών του Πολυκράτη για την απόφαση σκάνδαλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Μόλις διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη ότι ενώ χτες η ομοσπονδία μπάσκετ έβγαλε απόφαση ότι το ματς με τον Μίλωνα θα επαναληφθεί την Κυριακή 28/4/2013 και ώρα 13:00 (ανακοινώθηκε και επίσημα στο sait της ομοσπονδίας basket.gr) σήμερα η ομοσπονδία , αλλάζει με απόφαση σκάνδαλο την απόφαση της και κατοχυρώνει το ματς υπέρ του Μίλωνα για να σωθεί η Πεντέλη . Δυστυχώς επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο που κάποιοι δεν θέλουν του χρόνου να υπάρχουν πολλές ομάδες των νησιών στον όμιλο και θέλουν δυο ακόμα ομάδες της Αθηνάς.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των οπαδών του Πολυκράτη μέσα από την ομοσπονδία !!!! σήμερα πήγαν στο γραφείο του πρόεδρου της ομοσπονδίας κ. Βασιλακόπουλου ο δήμαρχος της Πεντέλης , ο πρόεδρος της Πεντέλης και ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ . εκεί σε κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν μαζί του ο κ. Βασιλακόπουλος πήρε την απόφαση μονός του να αναίρεση την χθεσινή απόφαση όλης της ομοσπονδίας για επανάληψη του αγώνα και κατοχύρωσε το ματς υπέρ του Μίλωνα ώστε να σωθεί η Πεντέλη και ο Μίλωνας . Άλλο ένα τεράστιο σκάνδαλο συνέβη στον χώρο του Ελληνικού αθλητισμού , κάποιοι θέλουν μονό ομάδες της Αθήνας στα εθνικά πρωταθλήματα !!!! Εμείς ως μια ομάδα της παραμεθορίου , χωρίς δύναμη και χωρίς την δυνατότητα ο δήμαρχος μας να έρχεται σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ώστε να πιέζει καταστάσεις και να αλλάζονται αποφάσεις , θέτουμε το έξης ερώτημα : Μήπως θα έπρεπε ο πρόεδρος του Πολυκράτη να εξετάσει το ενδεχόμενο η ομάδα μας να αγωνιστεί στα εθνικά πρωταθλήματα της Τουρκίας ??? Εκεί ίσως μας θέλουν ποιο πολύ άλλωστε στο επίμαχο παιχνίδι κάποιοι μας αποκάλεσαν και Τούρκους. Να ξέρετε κύριοι ότι ήδη ετοιμάζονται τεράστιες αντιδράσεις στο νησί μας και δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό . Δεν μπορεί κάνεις να στερήσει από την ομάδα μας την παραμονή που κέρδισε δικαία μέσα στο γήπεδο . Αυτό το σκάνδαλο δεν θα κουκουλωθεί και ούτε θα περάσει έτσι είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι εκεί που μπορούμε για να γίνει το σωστό
Σήμερα είναι ο Πολυκράτης , αύριο ποια νησιωτική ομάδα θα είναι στην θέση μας ????
Δεν γίνεται μια ομόφωνη απόφαση να αλλάζει με μια προσωπική απόφαση . 
Περιμένουμε την αντίδραση του επισήμου Πολυκράτη .
οι φίλαθλοι του Α.Ο.ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ

Εδώ η αρχική απόφαση της ΕΟΚ:    

22/4/2013
 Ο αγώνας ΑΟ Πολυκράτης – ΑΟΝΣ Μίλων για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών του 2ου Ομίλου Νότου, θα επαναληφθεί την Κυριακή 28/4/2013 και ώρα 13.00.