Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης




Την Πέμπτη μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής αφού βγήκαν στο δρόμο ουρλιάζοντας «έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη» οπλισμένοι και φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν σε έναν τριαντάχρονο μουσουλμάνο, κάτοικο της πόλης (εντελώς απρόκλητα) επειδή τον άκουσαν να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο στα πομάκικα. Οχτώ κρανοφόροι με στιλάρια τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.
Αυτό το περιστατικό είναι συνέχεια μιας αλυσίδας προκλήσεων σε βάρος της μειονότητας από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Έξω από φροντιστήριο ρωτούσαν δεκαπεντάχρονους/ες μουσουλμάνους/ες το όνομά τους για να διαπιστώσουν αν είναι από τη μειονότητα ή όχι ενώ επιτίθενται φραστικά σε κοπέλες από τη μειονότητα που φοράνε μαντίλα. Η δράση τους φωνάζει ότι έχει ρατσιστικά κίνητρα παρόλα αυτά η Αστυνομία διέρρεε πως δεν πρόκειται για έγκλημα ρατσιστικής βίας !!!
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δράση αυτής της συμμορίας νοσταλγών του Χίτλερ και απογόνων των χουντικών. Μοναδικός τους στόχος είναι να διασπείρουν το μίσος και να μας διαχωρίσουν. Χύνουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο για να μας διαχωρίσουν και επιτίθενται με σκοπό να τρομοκρατήσουν τη μειονότητα, το εργατικό κίνημα, την Αριστερά και τους αντιφασίστες. Τα γραφεία τους στο κέντρο της πόλης δεν είναι γραφεία κόμματος αλλά ορμητήρια τραμπούκων και μαχαιροβγαλτών. Από εκεί επιτέθηκαν στο δάσκαλο και μέλος της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α., Τζεμαλή Μηλιαζήμ, από εκεί οργάνωσαν την εμπρησμό του XANADU. Οι ίδιοι ευθύνονται και για άλλες επιθέσεις ενάντια σε μέλη της μειονότητας καθώς και για μια σειρά δολοφονικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, νεολαίων, αριστερών και συνδικαλιστών σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Ξάνθης να τους απομονώσουν, τα συνδικάτα της πόλης, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και όλους τους πολιτικούς φορείς και κινήσεις να πάρουν θέση ενάντια στους εγκληματίες - δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Με την έμπνευση από τα μεγάλα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν στις 30 Μάρτη για την απονομή ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά
Απαιτούμε:
• Να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του νεαρού μουσουλμάνου και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει
• Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας των νεοναζί
• Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΞΑΝΘΗΣ (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

Με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ θα γίνει σύσκεψη οργανώσεων της αριστεράς, αντιφασιστικών-αντιρατσιστικών κινήσεων και άλλων φορέων για τη διοργάνωση άμεσης κινητοποίησης ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών σε βάρος της μειονότητας