Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μαρούσι - Πιερικός/Αρχέλαος: 55-74







Κλυδωνισμούς έφερε στο Μαρούσι, η εντός έδρας ήττα από τον Πιερικό/Αρχέλαο για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ Εθνικής. Αυτό μεταφράζεται στην παραίτηση του προπονητή κ. Μάγειρα, τις αποδοκιμασίες οπαδών προς τους παίκτες και τον εκνευρισμό ορισμένων εξ αυτών να μεταφράζεται σε μια σπασμένη καρέκλα και μια τρύπα στο πλεξιγκλάς του πάγκου.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει, αφού ο Πιερικός (με έναν αριστερόχειρα 16χρονο, τον Γιώργο Τσαλμπούρη-αριστερά από το νούμερο έξι στη φωτο από τους πανηγυρισμούς- ύψους 2.09 στο ρόστερ του, που αγωνίστηκε όμως ελάχιστα, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και της φυσιολογικής έλλειψης εμπειρίας που είχε) πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη για τη σωτηρία του, ενώ το Μαρούσι  βλέπει (αν και πιο ψηλά στη βαθμολογία από τους Κατερινιώτες) δυσοίωνο μέλλον. Για 30΄ το σκορ ήταν κοντά, με το Μαρούσι να παίρνει κάποιες στιγμές έως και 7 πόντους διαφορά, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, κρέμασε λευκή πετσέτα.

Εύκολα λάθη, χαμένες βολές, απελπιστικά ποσοστά αστοχίας και το αποτέλεσμα μόνο έκπληξη δεν ήταν για όσους ήταν μέσα στο γήπεδο. Φαινόταν άλλωστε από την αρχή ότι οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο συγκεντρωμένοι. Έτσι πήραν τη ρεβάνς του πρώτου γύρου, αφού τότε το Μαρούσι είχε φύγει με το διπλό από την Κατερίνη. Κάποιες στιγμές οι φίλαθλοι των γηπεδούχων κοιτούσαν το ταβάνι, όπου ήταν κρεμασμένοι θυρεοί με τα επιτεύγματα (ελληνικά και ευρωπαϊκά) της ομάδας και μελαγχολούσαν.



Διαιτητές: Καρακάσης - Κρεσταινίτης.
Τα δεκάλεπτα: 13-14, 35-30, 48-46, 55-74.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μάγειρας): Κουπίδης 11 (1), Μπάρδας 14 (3), Παπαδημητρίου Α., Κωνσταντακόπουλος 8, Μαστροκωστόπουλος, Δορκοφίκης 2, Μαχαίρας 8 , Σημαιόπουλος 3 (1), Καμπούρης 4.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηκυριακίδης): Καραϊσκος 2, Σακελλαρίου 10, Τσαλμπούρης, Μάρουσιτς 16, Ταμουρίδης, Δεληγεώργης 7, Ασημάκης 13 (1), Γκαβανόπουλος 9 (2), Ψωμάς - Λυμπάρης 14 (1).



Σχόλιο του ικαριακής καταγωγής προπονητή (ακαδημίες Πεντέλης και ομάδα υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού) Ζαχαρία Παρήμερου.