Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΟΛ: απεργία και περιφρούρηση

Δεκάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο ΔΟΛ, από τις 7.30 πμ, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων. Ταυτόχρονα, από τη μικροφωνική που είχε στηθεί, εκτός από τραγούδια, διαβάζοντας ανακοινώσεις από τα σωματεία που είχαν βγάλει σχετικά ψηφίσματα (ανάμεσά τους αρκετές ΕΛΜΕ, διδασκαλικοί σύλλογοι, ο ΣΜΕΔ και άλλοι που αυτή τη στιγμή μας διαφεύγουν, θα αναρτήσουμε όμως τα ψηφίσματα, μόλις τα λάβουμε σε ηλεκτρονική μορφή).

Υπήρξαν απόπειρες εργαζομένων να μπουν για δουλειά και ανάλογα με την περίπτωση, αν υπήρχε η διάθεση για διάλογο, ή αν ήταν περιπτώσεις που κυριαρχούσε η εριστική διάθεση, ήταν και η αντιμετώπιση.

 Είναι πάντως βέβαιο και η ζωή το επιβεβαιώνει (πχ ΙΜΑΚΟ και Πήγασος), ότι οι "καλές υπηρεσίες" προς την εργοδοσία σε εποχές μνημονίου, δεν αναγνωρίζονται και ήδη μεθοδεύεται νέο κύμα απολύσεων στον ΔΟΛ, οπότε η μάχη του σήμερα, γίνεται και για το αύριο, με την πιο απόλυτη και κυριολεκτική διάσταση.

Μέχρι το μεσημέρι η εξέλιξη ήταν ότι ο ΔΟΛ πήγε την απεργία στα δικαστήρια, ενώ εκκρεμεί να γίνει συνέλευση των εργαζομένων παρουσία των κλαδικών σωματείων για τα περαιτέρω