Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Nα γίνει η αποπληρωμή των Π.Ε.Κ. 2010-2011

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Εύδηλος 11 /12 /2012
Τηλ: 22750 31026 Άρ. Πρωτ.:
Φαξ: 22750 31026

Προς: Σχολικές μονάδες Ικαρίας – Φούρνων
Κοιν: ΔΙ.Δ.Ε.
Ι.Ε.Π.
Μ.Μ.Ε.


Θέμα: « Αποπληρωμή Π.Ε.Κ. 2010-2011 »

Πέρασαν δυο χρόνια και οι εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στα Προγράμματα Επιμόρφωσης Καθηγητών (ΠΕΚ) το σχολικό έτος 2010-2011, δεν έχουν λάβει τη σχετική οικονομική αποζημίωση. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, οι υπεύθυνοι απαντούν με το γνωστό πλέον παραμύθι των «γραφειοκρατικών κωλυμάτων», χωρίς να δίνουν καμία διαβεβαίωση για το πότε θα γίνει η καταβολή των χρημάτων.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι στα ΠΕΚ που εκείνη τη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στη Σάμο, συμμετείχαν δεκάδες συνάδελφοι από την Ικαρία και τους Φούρνους. Παρά τις διαμαρτυρίες και τις σχετικές κινητοποιήσεις του συλλόγου, τα ΠΕΚ δεν έγιναν τελικά στο νησί, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί (Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας) της Ικαρίας και των Φούρνων που ήταν αναγκασμένοι να τα παρακολουθήσουν, να πηγαινοέρχονται όλη τη χρονιά στη Σάμο. Για πολλά Σαββατοκύριακα και εν μέσω απαγορευτικών καιρικών συνθηκών, ήταν αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στη Σάμο με αποτέλεσμα εκτός των άλλων, την οικονομική τους εξόντωση, αφού αναγκάστηκαν μέσω ενός άτυπου εκβιασμού να επωμιστούν ένα μεγάλο οικονομικό κόστος.

Οι συνεχείς πιέσεις από την πλευρά του συλλόγου, ώστε να πραγματοποιηθούν κάποια τουλάχιστον Σαββατοκύριακα τα ΠΕΚ στο νησί, βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον κυνισμό και την αδιαλλαξία των υπεύθυνων καθώς και κάποιων σχολικών συμβούλων. Κάτω από αυτές τις πιέσεις και προκειμένου όπως αποδείχθηκε, αυτές να αμβλυνθούν, ο υπεύθυνος των ΠΕΚ Σάμου κος Βούλγαρης διαβεβαίωνε με συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό (ΕΡΑ Β. Αιγαίου), ότι οι εκπαιδευτικοί θα είχαν αποζημιωθεί μέχρι το Δεκέμβριο εκείνου του χρόνου.

Από τη στιγμή βέβαια που τα ΠΕΚ ολοκληρώθηκαν και οι στόχοι της πολιτικής του υπουργείου (που δεν έχουν καμία σχέση με πραγματική επιμόρφωση) πραγματοποιήθηκαν, κανένας υπεύθυνος δεν αγωνιά για το αν και πως θα αποζημιωθούν οι εκπαιδευτικοί, κάποιοι από τους οποίους έφτασαν να πάρουν δάνειο για το λόγο αυτό. Προφορικά από το λογιστήριο του Ι.Ε.Π. μας διαβεβαιώνουν ότι «τα λεφτά υπάρχουν» αλλά η καθυστέρηση της καταβολής τους οφείλεται στο ότι «δεν υπάρχει κάποιος να βάλει μια υπογραφή για την εκταμίευση τους».

Ενημερώνουμε τους απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής, ότι για τους εκπαιδευτικούς που δαπάνησαν πολλές εκατοντάδες ευρώ κάτω από το βάρος ενός ωμού εκβιασμού, δεν έχει καμία σημασία το γιατί δεν πληρώνονται, αλλά το ότι δεν πληρώνονται. Επίσης οφείλουν όσοι σκορπούσαν αφειδώς διαβεβαιώσεις για την κυβερνητική υπευθυνότητα, από στοιχειώδη σεβασμό και ευθιξία να δώσουν μια εξήγηση σε όσους περιμένουν δυο χρόνια να πάρουν τα χρήματα τους.
Δεν δεχόμαστε καμία άλλη καθυστέρηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 


Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Δάμαλος Χρήστος Λουκάς Βασίλης