Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Ή ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ή ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ
 
Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου, πριν ένα μήνα, άνοιξε ένα νέο κύκλο λεηλασίας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων. Η άμεση εφαρμογή της «διαθεσιμότητας» που οδηγεί στην απόλυση 2000 συμβασιούχους, είναι η αρχή για την κατάργηση όποιου δικαιώματος έχει απομείνει στο δημόσιο. Άλλες 25.000 απολύσεις αναμένονται κατά κύματα, το 2013. Οι ανάγκες που προκύπτουν, θα καλύπτονται είτε από τους «πενταμηνίτες» των προγραμμάτων κοινής ωφέλειας, είτε με συμβάσεις με μπλοκάκι, ενώ τα κερδοφόρα «φιλέτα», θα παραδίδονται στους εργολάβους του ιδιωτικού τομέα. Κοινός παρανομαστής θα είναι η εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, η μείωση των μισθών, ο συνεχής φόβος της απόλυσης και για όσους αντιδρούν το πειθαρχικό συμβούλιο, η καταστολή και η φίμωση κάθε φωνής αντίστασης. Προβλέπεται η αναγκαστική αργία με το ερώτημα ακόμα και της απόλυσης, για όσους εκκρεμεί Ε.Δ.Ε. - που δεν είναι λίγοι στο χώρο της υγείας - καταργώντας στην πράξη το τεκμήριο της αθωότητας. Το φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται να «κουρέψει» με τη ψιλή τα εναπομείναντα εισοδήματα του λαού.
Τα δημόσια νοσοκομεία με τις ελλείψεις σε καθημερινά υλικά και φάρμακα, τις ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση και την αυξημένη προσέλευση ασθενών, οδηγούνται στην κατάρρευση. Μια ανθρωπιστική κρίση εξελίσσεται μπροστά μας, καθώς η ανεργία ξεπερνά το 25% και αντίστοιχα αυξάνονται οι ανασφάλιστοι πολίτες, χρεοκοπεί ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσήλια βρίσκονται στα ύψη λόγω της εφαρμογής του ΚΕΝ (κλειστό ενοποιημένο νοσήλειο). Με την επιβολή της χορήγησης των φθηνότερων γενοσήμων και την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη, πολλοί ασθενείς στερούνται ακόμα και τα φάρμακα τους. Η οικονομική εξαθλίωση των νοσοκομειακών γιατρών με τις άγριες περικοπές στο ιατρικό μισθολόγιο και το ωρομίσθιο της εφημερίας καθώς και την αύξηση της φορολογίας, μας φέρνει πιο κοντά με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων. Το υπουργείο μας εμπαίζει, καθώς δέχθηκε των συμψηφισμό των οφειλόμενων δεδουλευμένων εφημεριών με τα κονδύλια του 2012, ενώ την ίδια στιγμή οι κατά τόπους Υ.Δ.Ε. αρνούνται να τον προχωρήσουν.
Δεν δεχόμαστε να θυσιαστούμε για να σωθούν οι τράπεζες και να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Μοναδική ελπίδα να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι αγώνες των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις στους Δήμους και τα Πανεπιστήμια, ενάντια στις διαθεσιμότητες μπορούν να νικήσουν. Είναι ελπιδοφόρο πως - παρά την φασιστικής έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - οι αγώνες κλιμακώνονται και γίνεται προσπάθεια να γενικευτούν. Σε αυτή τη μάχη δηλώνουμε παρόντες, με τα δικά μας αιτήματα. Γιατί όπως αναφέρει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου, στον οποίο απολύονται 38 εργαζόμενοι:
«Ή ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ή ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
Αγωνιζόμαστε για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, που να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους.
Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές και με συμψηφισμό με τα κονδύλια του 2012. Όχι στις περικοπές του ιατρικού μισθολογίου. Επαρκή χρηματοδότηση, ώστε να καλυφτούν οι λειτουργικές ανάγκες του Βοστανείου και των ΚΥ.
Αξιόπιστα και ασφαλή προγράμματα εφημερίας, με ειδικευμένο γιατρό καθημερινά σε ενεργό εφημερία, σύμφωνα με τις ανάγκες των κλινικών. Η εφημερία είναι συλλογικό έργο στο οποίο συμβάλλουν όλες οι ειδικότητες. Όχι στην Εφημερία Τομέα.
Καμιά συγχώνευση κλινικών, καμιά μείωση κλινών. Όχι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις, συρρικνώσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών,που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο Βοστάνειο με προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας,τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Μόνιμη δουλειά για όλους.
Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Δεν πληρώνουμε το χρέος τους.
Αποφασίζουμε τρίωρη Στάση Εργασίας την Δευτέρα 17 Δεκέμβρη, από τις 11πμ για να συμμετέχουμε στη Διαδήλωση των σωματείων ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, στις 12 το μεσημέρι.
Συμμετέχουμε στην 24/ωρη Απεργία στις 19 Δεκεμβρίου και στη διαδήλωση στις 11:00 πμ στα Κεντρικά Λύκεια.
Μυτιλήνη, 13 Δεκεμβρίου 2012
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ