Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Για να αρνηθούμε τον χουλιγκανισμό και κάθε μορφή φασισμού



...αναδημοσίευση από το www.erasitexniko-podosfairo.gr...

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι φίλοι και οι αθλητές του Αστέρα Εξαρχείων σχετικά με την ομάδα και την φιλοσοφία της.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
TΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Όλοι εμείς εδώ και κάμποσα χρόνια γυρνώντας όλα τα γήπεδα τις Αθήνας και όχι μόνο , γράψαμε μια ξεχωριστή ιστορία αντάξια τις περιοχής την οποία και εκπροσωπούμε: τα ιστορικά Εξάρχεια. Κερδίσαμε το σεβασμό και τη συμπάθεια και των αντιπάλων, γράφοντας αξέχαστες στιγμές στα αθλητικά και οπαδικά δεδομένα.Η συνεύρεση μας με οπαδούς άλλων ομάδων , η ανεπανάληπτη εκδρομή και το φιλικό αλληλεγγύης στην κατεχόμενη τότε Κερατέα , το παιχνίδι « αποχαιρετισμού» στον αείμνηστου γίγα Μιχάλη Λώλο με το γεμάτο γήπεδο τις Κυψέλης και τον πανηγυρισμό των γκολ στην φωτογραφία του αγαπημένου μας Μιχάλη και πόσα αλλά να θυμηθούμε !Εκείνο που μας ξεχώρισε δεν είναι μόνο η πίστη μας στην αγαπημένη μας ομάδα , αλλά περισσότερο το ήθος που δείξαμε σαν οπαδοί:
Φτύνοντας κατάμουτρα τον επαγγελματικό αθλητισμό με όλη του την σαπίλα αναγνωρίσαμε σε όλους το δικαίωμα να παρακολουθούν την ομάδα τους χωρίς να έρθουμε ποτέ σε ρήξη με αντιπάλους αθλητές και φιλάθλους. Αρνηθήκαμε τον χουλιγκανισμό. Δείξαμε γνήσιο οπαδικό πνεύμα σε πείσμα όσων μιλάνε για τα «κακόφημα Εξάρχεια»
Δυστυχώς όμως τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται στην κερκίδα μας φαινόμενα ξένα προς αυτή την λογική και προς την ιστορία μας :
Ύβρεις και λεκτικοί τραμπουκισμοί η ειρωνικά σχόλια για συγγενικά πρόσωπα αντιπάλων αθλητών έχουν στρεβλώσει την εικόνα και έχουν αναγκάσει πολλούς από εμάς να αποσυρθούν. Το συγκεκριμένο κείμενο υπογεγραμμένο από φίλους και αθλητές του Αστέρα έχει αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα : Να επαναπροσδιορίσει κάποια πράγματα και να καλέσει όλους τους αληθινούς φιλάθλους του Αστέρα να πάρουν θέση υπεύθυνα .Όπως εμείς έτσι και όλοι πηγαίνουμε στο γήπεδο και ξεχνάμε λίγο τα προβλήματα μας .
Αν όμως για κάποιους αποτελεί πεδίο μεταφοράς άλλων συμπεριφορών βγαλμένες από τα πέταλα των ΠΑΕ, φοβόμαστε πως βρίσκονται σε λάθος κερκίδα. Δεν θέλουμε φυσικά να είναι το γήπεδο εκκλησία. « Τις Κυριακές από νωρίς στα καφενεία, κι έπειτα γήπεδο στοιχήματα καβγάς » τραγούδησε ο Λοΐζος στον περίφημο δρόμο .
Απλά σεβόμαστε αντίπαλους φιλάθλους και αθλητές για να απαιτούμε και εμείς σεβασμό και να μπορούμε να υπερασπιστούμε την φυσική παρουσία μας σε όλα τα γήπεδα.
Τέλος, επειδή στον Αστέρα Εξαρχείων συνάψαμε φιλικές και συντροφικές σχέσεις και δεν θέλουμε να χαλάσουμε τις καρδιές μας παρακαλούμε όλους και όλες να σεβαστούν τα παραπάνω για να μπορούμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στα τσιμέντα, για να τραγουδάμε στις νίκες και στις ήττες και να πίνουμε μετά όλοι μαζί , παίχτες και φίλαθλοι στα καφενεία των Εξαρχείων.

Για να αρνηθούμε τον χουλιγκανισμό και κάθε μορφή φασισμού.
Για να συνεχίσουμε όλοι μαζί το υπέροχο ταξίδι
Η γιατί έτσι απλά

ΑΣΤΕΡΑ ΟΛΕ ΟΛΕ
ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΕ
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΝΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ