Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Παλαιστίνη: Εκδήλωση αλληλεγγύης στη Σάμο




ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/11 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΡ.ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ΣΤΙΣ 7ΜΜ:



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΜΟΥ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον επί δεκαετίες δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Να μην ανεχτούμε καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση ούτε στη Μέση Ανατολή ούτε και οπουδήποτε αλλού, η οποία σκορπάει το θάνατο, την κοινωνική διάλυση, την προσφυγιά και μετανάστευση στους λαούς, και την κερδοφορία στο διεθνές κεφάλαιο. Καμία συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό μηχανισμό. Καμία νομιμοποίηση της Ελληνικής κυβέρνησης για οποιαδήποτε συνεργασία μαζί τους.



Το κάλεσμα:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



■Ομιλία-Συζήτηση για την Παλαιστίνη. Καλεσμένος ο Κρις Τζόουνς, συγγραφέας.



■Συναυλία αλληλεγγύης με τους “Μέλλον Τ ‘αλγεινά”.



Στην αίθουσα πρώην δημαρχείου Καρλοβάσου.



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΜΟΥ:



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



Για περίπου μια εβδομάδα το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ είχε εξαπολύσει μια ανελέητη επίθεση εναντίων των Παλαιστινίων. Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, άμαχοι, γυναίκες, και παιδιά. Είναι ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι Παλαιστίνιοι για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά- πολιτικά σχέδια του Ισραήλ, των ΗΠΑ, και της ΕΕ στη Μ. Ανατολή. Η κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών είναι η πιο μακροχρόνια και άγρια του τελευταίου αιώνα. Στοχεύει στον αφανισμό των Παλαιστινίων, καταστρέφοντας τις υποδομές τους (βομβαρδισμοί νοσοκομείων, σχολείων, δικτύων ηλεκτροδότησης, ύδρευσης), απομονώνοντας τους με το εμπάργκο που τους στερεί φάρμακα και τρόφιμα, στέλνοντας στην προσφυγιά εκατομμύρια Παλαιστίνιους.



Η κίνηση του Ισραήλ αποτελεί πρελούδιο και άλλων επεμβάσεων στις Αραβικές χώρες, με βασικό σκοπό των έλεγχο των ενεργειακών πόρων και ορυκτού πλούτου της περιοχής. Το Ισραηλινό λόμπυ έχει την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι οποίοι δε ντρέπονται να δηλώσουν ότι σέβονται το ‘’δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα’’. Εξίσου συνένοχη είναι και η ΕΕ και η ελλ. κυβέρνηση που κλείνουν τα αυτιά στην κραυγή απόγνωσης του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος καθημερινά δοκιμάζεται από την Ισραηλινή πολεμική μηχανή.



Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποδεικνύεται ο πιο ένθερμος συνεργάτης του Ισραήλ στην περιοχή, με σύσφιξη της οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας, αλλά και με αγορά τεχνογνωσίας για καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, στα πρότυπα της καταστολής των διαδηλώσεων στα Παλαιστινιακά εδάφη. Την ίδια στιγμή που τσακίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις στο εσωτερικό, στηρίζει τον πιο άγριο ιμπεριαλισμό στο εξωτερικό, προσφέροντας βάσεις, έμψυχο δυναμικό και πολιτική κάλυψη, ενώ ούτε καν τυπικά δεν στηρίζει τις ανθρωπιστικές αποστολές (Εστέλ, κα).



Αυτές τις στιγμές είναι επείγον να διαμορφωθεί ένα αποφασιστικό κίνημα αλληλεγγύης, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είναι ο μόνος αληθινός σύμμαχος του δοκιμαζόμενου Παλαιστινιακού λαού και πρέπει μέσα από την έμπρακτη αλληλεγγύη μας να βοηθήσουμε την Αντίσταση, την Παλαιστινιακή Ιντιφάντα και να απονομιμοποιήσουμε κάθε επίδοξο υποστηρικτή του Ισραήλ. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε, σε ενδεχόμενη εμπλοκή της Ελλάδας, με την όποια κυβέρνηση προσπαθήσει να στηρίξει τις ιμπεριαλιστικές επιδρομές, παίρνοντας τη σκυτάλη από την μεγάλη παράδοση του αντιπολεμικού κινήματος του Ελληνικού λαού και της διεθνιστικής αλληλεγγύης που έχει δείξει σε σειρά γεγονότων.



• ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

• ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΣΡΑΗΛ

• ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

• ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΜΟΥ