Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Aντιφασιστική δράση και επιτυχίες

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ,ΤΗ ΚΥΨΕΛΗ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!
Aντιφασιστική νίκη στα Χανιά…
Μεγάλη αντιφασιστική νίκη το Σάββατο στα Χανιά.1500 περίπου διαδηλωτές, ντόπιοι και μετανάστες, έστειλαν το μήνυμα ότι οι δρόμοι ανήκουν στους αντιφασίστες και όχι στους ναζί. Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι,συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και πλήθος κόσμου με συνθήματα και τραγούδια βρίσκονταν στην πλατεία Αγοράς από νωρίς το απόγευμα. Ταυτόχρονα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής , με συνοδεία μπράβων από Αθήνα ,μετά βίας κατάφεραν να μιλήσουν μπροστά από συνολικά 70 άτομα από Χανιά και Ρέθυμνο φρουρούμενοι από ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Παρά τους προπηλακισμούς από τους ίδιους τους ναζί βουλευτές δημοσιογράφου του Αγώνα της Κρήτης και τηλεοπτικού συνεργείου της Νέας Τηλεόρασης, οι φασίστες δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη γύμνια τους και έφυγαν ταπεινωμένοι από τα Χανιά. Συνεχίζουμε αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά,ενωτικά και όπως φώναζαν οι διαδηλωτές....ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!!!
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική ΑπειλήXανίων
…και αντιφασιστική νίκη στη Κυψέλη
Πάνω από 1500 αγωνιστές και αγωνίστριες όλων των ηλικιών συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούσαν μια σειρά από συλλογικότητες το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία Κυψέλης. Η προσπάθεια των φασιστικών συμμοριών, που καλούσαν σε συγκέντρωση στις 6μμ το απόγευμα με στόχο να προχωρήσουν σε ρατσιστικό πογκρόμ έπεσε στο κενό. Ούτε ένας τους δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην πλατεία!
Αντίθετα οι διαδηλωτές βρέθηκαν για μια ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με την πρωτοφανή κινητοποίηση εκατοντάδων ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ασφαλιτών του Δένδια που σε ακτίνα πολλών εκατοντάδων μέτρων από την πλατεία παρενοχλούσαν τον κόσμο που έρχονταν στη συγκέντρωση, ενώ νωρίτερα είχαν περικυκλώσει και την ίδια την πλατεία, την είχαν αδειάσει από τα παιδιά και τους κατοίκους και δεν άφηναν κανένα να προσεγγίσει.
Για τρεις σχεδόν ώρες στην Φωκίονος Νέγρη οι διαδηλωτές με συνθήματα καλούσαν την αστυνομία να ανοίξει τον κλοιό πράγμα που τελικά και έγινε κάτω από την πίεση και τις επευφημίες του κόσμου! Αμέσως ξεκίνησε πορεία που αφού έκανε τον κύκλο της πλατείας, μέσω Κύπρου βάδισε στην Πλατεία Αμερικής όπου και κατέληξε. Στο δρόμο η ανταπόκριση στις γειτονιές της Κυψέλης ήταν τεράστια από μετανάστες και ντόπιους που έχουν σιχαθεί τις φασιστικές προκλήσεις.
Η τοπική επιτροπή ΚΕΕΡΦΑ Πατήσια-Γαλάτσι-Κυψέλη έδωσε όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία της αντιφασιστικής συγκέντρωσης τυπώνοντας αφίσα και προκήρυξη που μοιράστηκαν τις προηγούμενες σε πλατείες, στα σχολεία της Γκράβας, εργασιακούς χώρους της περιοχής. Επόμενο βήμα η οργάνωση του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στις 19 Γενάρη. Ούτε στην Κυψέλη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Κυψέλης-Πατησίων-Γαλατσίου
και…ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

Σήμερα το πρωϊ στις 11.30 ομάδα συντρόφων του ΣΕΚ βρίσκονταν στην οδό Ιασωνίδου στο Ελληνικό για εξόρμηση και την ίδια ώρα κατέφτασε ομάδα 30 Χρυσαυγιτών με πορεία και συνθήματα για εξόρμηση στη γειτονιά. Οργανώθηκε αμέσως κινητοποίηση μέσω τηλεφώνων και μέσα σε 10 λεπτά μαζεύτηκε κόσμος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΥΡΙΖΑ, τις συνελεύσεις και τα στέκια της γειτονιάς,
συνδικαλιστές και ο δήμαρχος του Ελληνικού Χ.Κορτζίδης.
Πάνω από 100 άτομα συγκεντρωθήκαμε και ακολουθήσαμε την ομάδα των φασιστών φωνάζοντας συνθήματα για να τους διώξουμε. Η μεγάλη προσέλευση και η μαχητικότητα του κόσμου αλλά και το βανάκι του δήμου με μικροφωνική, κατάφεραν να μετατρέψουν τη φιέστα τους σε μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία που τους είχε πάρει από πίσω φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ποτέ ξανά φασισμός» «Ούτε στη βουλή ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».
Φτάνοντας στη Γλυφάδα ομάδα των ΜΑΤ έκανε την εμφάνισή της και μας έκλεισε το δρόμο επί της Ζησιμοπούλου (ο κεντρικός δρόμος της Γλυφάδας με δεκάδες καφετέριες και πολύ κόσμο). Η συνεργασία της αστυνομίας του Δένδια με τη Χρυσή Αυγή για άλλη μια φορά φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο! Φυγάδευσε τους φασίστες και έριξε μέχρι και χημικά στους διαδηλωτές που απαιτούσαν να τους ανοίξει το δρόμο.
Όχι μόνο δε μας σταμάτησαν αλλά αυτό εξόργισε και κόσμο που βρισκόταν στην περιοχή και ήρθε μαζί μας. Συνεχίσαμε την πορεία στον κεντρικό δρόμο του Ελληνικού, φωνάζοντας διαρκώς πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας!!!
Την περίοδο που η κυβέρνηση καταργεί το νόμο για την ιθαγένεια σε συνεργασία με τη Χ.Α., οι χρυσαυγίτες θέλουν (δεν το καταφέρνουν) να εισβάλλουν σε σχολεία,παιδικούς σταθμούς για να διώξουν τα παιδιά των μεταναστών από εκεί και με θράσος πάνε να κάνουν εξορμήσεις στις γειτονιές, απαντήσεις σαν αυτές χρειάζεται να δίνονται σε κάθε γειτονιά! Το αντιφασιστικό κίνημα μεγαλώνει διαρκώς και καθημερινά παίρνουν όπου κι αν βρεθούν απαντήσεις σαν αυτή!
Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη μάχη μας, μαζί με τους μετανάστες στις γειτονιές μας, με τους συλλογικούς φορείς, τα σωματεία και όλο τον κόσμο που θέλει να τους παλέψει.
Η ΚΕΕΡΦΑ ΝΟΤΙΩΝ καλεί σήμερα το απόγευμα σύσκεψη στο καφέ quiz (Ιασωνίδου κ Τριπόλεως στο Ελληνικό) για να οργανώσουμε την απάντησή μας και το πανελλαδικό αντιφασιστικό –αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 19 του Γενάρη που έχει σκόπο να μετατρέψει όλη την Αθήνα σε αντιφασιστική πόλη και να δείξουμε με τον καλύτερο τρόπο πως οι φασίστες δε χωράνε ούτε στη Βουλή, ούτε στους χώρους δουλειάς μας, ούτε στις σχολές μας, ούτε στις γειτονιές μας!!
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!!!

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Νοτίων Προαστίων