Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Στο πλευρό των απεργών της ΠΟΕ ΟΤΑ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ


Η ψήφιση του 3ου μνημονίου εγκαινιάζει μια νέα περίοδο επίθεσης στα εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Για να δοθεί η περιβόητη δόση για τη σωτηρία των τραπεζών και των επιχειρηματιών, ο σφαγιασμός των εργαζόμενων δεν έχει τέλος. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνει αυτό που εδώ και καιρό στοχοποιείται από τα παπαγαλάκια του συστήματος. Είναι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, η μόνιμη εργασία, η δωρεάν και δημόσια κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Ο νόμος 4093/2012 οδηγεί αρχικά εντός του 2012 σε απόλυση 2.000 εργαζόμενους του δημοσίου με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ  με το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Για να ακολουθήσει το πέταγμα στο δρόμο σταδιακά 200.000 δημόσιων υπάλληλων την επόμενη τετραετία. Γιατί αυτό θέλουν τα σχέδια της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των ιδιωτικών συμφερόντων. Λιγότερο δημόσιο, μεγαλύτερα φιλέτα για τις ιδιωτικές εταιρείες, ελαστική εργασία, διάλυση οποιασδήποτε υποδομής δημόσιας και δωρεάν  παροχής σε βασικούς τομείς (υγεία, παιδεία, υπηρεσίες).
Σ΄ αυτά τα πλαίσια χτυπιούνται και οι εργαζόμενοι στους δήμους που είναι στην πλειοψηφία τους από αυτούς που μπαίνουν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Αν το σχέδιο κυβέρνησης και τρόικας υλοποιηθεί τότε θα μιλάμε για πραγματικό ξεγύμνωμα των ήδη κουτσουρεμένων από προσωπικό δημοτικών υπηρεσιών λόγω των περικοπών σε κρατικά κονδύλια. Καθαριότητα, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, υπηρεσίες εξυπηρέτησης δημοτών, και μια σειρά άλλες υποδομές κοινωνικής προσφοράς θα βρεθούν χωρίς προσωπικό. Και βέβαια χιλιάδες νέοι άνεργοι θα προστεθούν στους ήδη πάνω από 1.200.000 που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια και η πολιτικές εξαθλίωσης των τριών τελευταίων χρόνων.
Ελπιδοφόρο γεγονός αποτελεί το μαχητικό και αποφασιστικό μέτωπο αγώνα που έχουν ορθώσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους δήμους απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη επιδρομή. Οι καταλήψεις των δημαρχείων, οι επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι δυναμικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, οι συντονισμοί με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, αποτελούν υπόδειγμα οργανωτικότητας και αντοχής για όλους τους εργαζόμενους και την υπόλοιπη κοινωνία. Για να ενισχυθεί το ρεύμα της οργής και της αγανάκτησης ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να μετατραπεί σε ένα κίνημα ανατροπής των μέτρων και της πολιτικής που τα φέρνει.
Εκφράζουμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους υπαλλήλους των δήμων και είμαστε στο πλάι τους μέχρι τη νίκη. Αν σήμερα δεν μπλοκάρουμε όλοι μαζί τον αντεργατικό εφιάλτη, τότε σίγουρα αύριο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για όλους μας.
Κανένας εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα/απόλυση. Κάλυψη όλων των αναγκών στις υπηρεσίες των δήμων με το αναγκαίο προσωπικό. Μόνιμη και σταθερή εργασία για κάθε εργαζόμενο. Έξω οι εργολάβοι και οι ιδιωτικές εταιρείες από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Υψηλής ποιότητας δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στον πολίτη χωρίς φόρους και χαράτσια.
Να ανατραπούν τα μνημόνια και η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ- Εργοδοτών. Να φύγουν η τρόικα, η τρικομματική κυβέρνηση και οι πολιτικές τους.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
http://epitropiglyfadas.blogspot.gr/  epitropi@gmail.com