Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Φύγετε από δω – πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω, ουστ!

...φωτο και στοιχεία: Νίκος Αξαρλής...
ΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 εργαζόμενοι στους δήμους Αθήνας-Πειραιά συμμετείχαν σήμερα Τρίτη μεσημέρι στην πιο μεγάλη διαδήλωση του κλάδου των τελευταίων δεκαετιών. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και σχηματίστηκε ορμητική πορεία με το πανό της Ομοσπονδίας «ΟΧΙ στις απολύσεις-μείωση μισθών-λεηλασία συντάξεων» στην κορυφή. Στις 2μμ η πορεία έφτασε στη Βουλή όπου παράμεινε για μισή ώρα. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχτηκαν σε δυο σειρές μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Στην πορεία πήραν μέρος με τα πανό τους εργαζόμενοι από όλους του δήμους της περιοχής Πειραιά (Πειραιάς, Νίκαια, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Δραπετσώνα), καθώς και από τους δήμους Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αγ. Δημητρίου, Ίλιου, Αγ. Παρασκευής, Φιλοθέης-Ψυχικού, Αγ. Βαρβάρας, Πετρούπολης-Καματερού, Υμηττού, Αιγάλεω, Ν. Σμύρνης, Θήβας, Χαλκίδας, καθαριότητας Δ. Αθήνας καθώς και εκατοντάδες από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας που έκαναν κατάληψη.
Επίσης συμμετείχαν οι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορίου (σε κατάληψη), ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το πανό «No Pasaran», το συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής του ΠΑΜΕ κ.α.
Μπροστά στην πορεία μπήκαν 50 εργαζόμενοι σε μηχανές με σημαίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πολλοί από τους εργαζόμενους στην πορεία φορούσαν αυτοκόλλητα με το ελικόπτερο, αλλά ακούστηκε το σύνθημα «Δεν έχει ελικόπτερο – θα πάτε φυλακή!». Δημοφιλές σύνθημα από τους εργαζόμενους Αγ. Παρασκευής ήταν «Η αλληλεγγύη το όπλο του λαού – Κάτω η χούντα ΕΕ και ΔΝΤ!»
Άλλα συνθήματα από την κορυφή της πορείας:
«Δεν σας θέλει ο λαός – πάρτε την τρόϊκα και μπρος!»
«Θα γίνει χαμός θα γίνει πανικός – δεν θα μας πεθάνει ο καπιταλισμός!»
«Αλήτες, αλήτες τραπεζίτες – ούτε ένα ευρώ στους μαυραγορίτες!»
«Φύγετε από δω – πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω, ουστ!»
«Εδώ και τώρα τον πούλο απ’ τη χώρα!» —