Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγία Παρασκευή, 20/9/2011
Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μόσιαλος, από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι και σήμερα υπηρετεί το δόγμα « ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Βασικός του στόχος είναι η διάλυση της ΕΡΤ μέσω της κατασυκοφάντησής της και αντί για «αναδιοργάνωση» φέρνει την αποδιοργάνωση με σκοπό την παράδοση της, στα συμφέροντα που οφελούνται από την μνημονιακή πολιτική.
Ο προερχόμενος από την εσπερία κ. καθηγητής ψεύδεται (;) κατά συρροήν για την πραγματική εικόνα της ΕΡΤ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα επιχείρησε να παρουσιάσει το προσωπικό της ΕΤ-1 ως υπερβολικά μεγάλο – 700 - άτομα, σε σχέση με την ΕΤ-3 -351-. Και τα δύο στοιχεία είναι πλαστά. Το ερώτημα είναι γιατί τα επικαλείται και γιατί διακινδυνεύει την αξιοπιστία του ;
Η παραπληροφόρηση του Υπουργού έχει δύο ερμηνείες. Η πρώτη αφορά τη πλήρη άγνοια (;) των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα για την ΕΡΤ. Η δεύτερη που θεωρούμε ότι είναι και η αληθινή είναι η πλήρης απαξίωση της ΕΡΤ ώστε να δικαιολογήσει το κλείσιμό κύριου παραγόμενου έργου της.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΕΤ-1 δεν αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι για την ΕΡΤ αλλά αναπόσπαστο μέρος στην παραγωγική της διαδικασία, ασφαλώς και δεν υπάρχει στο οργανόγραμμα Γενική Διεύθυνση ΕΤ-1. Αποκλειστικά για την ΕΤ-1 εργάζονται μόνο 30 συνάδελφοι.
Στην ΕΡΤ-3 με νόμο έχει θεσπισθεί η διοικητική της αυτοτέλεια και είναι ολοκληρωμένος φορέας. Μαζί με τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης απασχολεί 413 υπαλλήλους και περίπου 100 υπαλλήλους ΣΟΧ. Επιπλέον απαιτούνται και άλλες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα και να της δοθεί και ο αναπτυξιακός χαρακτήρας, που τάχα ο Υπουργός θέλει να της δώσει.
Κάθε σύγκριση λοιπόν είναι άστοχη και επικίνδυνη.
Ταυτόχρονα στην ίδια αλλά και σε άλλες συνεντεύξεις απαξιώνει τις θυσίες των εργαζομένων, αφού επιπόλαια δηλώνει, πως είναι εύκολο η ΕΡΤ να παρουσιάζει 60 εκατ. πλεόνασμα όταν έχεις τόσα έσοδα.
Κύριε Υπουργέ, αν είναι εύκολο πράγμα (όπως λέτε), να πραγματοποιείς πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, γιατί σεις κατ’ εξακολούθηση επιβραβεύετε τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΣΚΑΪ – όπου ξημεροβραδιάζεστε, – που ως πρόεδρος στην ΕΡΤ τίναξε το ταμείο στον αέρα, δημιουργώντας τεράστια ελλείμματα; (Προγραμματικές Δηλώσεις Πρωθυπουργού - Βουλή - Οκτώβριος 2009). Ρωτάμε ευθέως: έχετε κάποια ιδιαίτερη σχέση με τους ανθρώπους του ΣΚΑΪ κύριε υπουργέ; Διότι δεν εξηγείται αλλιώς η στάση σας, να έχετε κάνει press room της κυβέρνησης τον εν λόγω σταθμό.
Οι αριθμοί όμως είναι εναντίον σας κ. Υπουργέ.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σήμερα είναι 3.020 και 450 ΣΟΧ. Είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε περικοπές των υπέρογκων αμοιβών, (ακόμα κι όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι θα πάρουμε αυξήσεις) το σταμάτημα των bonus, τις αμοιβόμενες επιτροπές, δεν έχουμε πάρει συλλογική σύμβαση από το 2008, έχουν περικοπεί οι μισθοί μας περίπου 40% κι έχουν κοπεί τα δώρα, επίδομα αδείας κλπ.
Παράλληλα με δική μας πίεση έχουν μειωθεί τα κοστολόγια των εκπομπών εξορθολογίστηκαν τα κόστη από αποστολές στο εξωτερικό και οι υπερωριακές απασχολήσεις. Μην ξεχνάτε δε ότι χρηματοδοτούμε την ΕΡΤ η οποία μας χρωστάει 25.000 ρεπό τα οποία δεν μπορεί να αποδώσει και βάζουμε από την τσέπη μας για τις εκτός έδρας μετακινήσεις όταν αυτή ανέρχεται στα 9€ για αυθημερόν αποστολή. Για το κόστος του ξενοδοχείού πληρώνουμε πάλι από την τσέπη μας μεγάλες διαφορές γιατί εσείς και η κυβέρνησή σας θεωρείτε ότι μπορούμε να βρούμε ξενοδοχείο με 35€ μόνο για τη διαμονή.
Να λοιπόν από πού προέκυψαν τα πλεονάσματα κύριε Υπουργέ και σταματήστε να παραπληροφορείτε.
Λέτε ότι το όφελος που θα προκύψει από την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ θα είναι 60.000.000€ που θα περάσουν στα νοικοκυριά. Δηλαδή καθένας μας θα κερδίσει 6€ το χρόνο. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Στο σχέδιο «αναδιοργάνωσης» της ΕΡΤ που εσείς εξαγγείλατε μιλάγατε για 8.000.000€ τα οποία όμως δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, και με το κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων της ΕΡΤ (έτσι εύκολα αυτά τα στοιχεία αποδομήθηκαν).
Κύριε Υπουργέ, φάσκετε και αντιφάσκετε συνέχεια γιατί 60.000.000€ θα είναι για το 2011 το πλεόνασμα στην ΕΡΤ, χωρίς καμία ‘αναδιοργάνωση’. Αν θέλετε πραγματική αναδιοργάνωση, αυτή μπορεί να την κάνουν άνθρωποι που γνωρίζουν από ραδιοφωνία ή τηλεόραση και είμαστε διατεθειμένοι να τους βοηθήσουμε με την εμπειρία μας και τον επαγγελματισμό μας.
Κύριε Υπουργέ, όταν εσείς και η κυβέρνησή σας έχετε αφαιρέσει το 50% (τουλάχιστον 700 – 800€ το μήνα) απ’ τις αποδοχές των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, τους έχετε στείλει στην εξαθλίωση και τη φτώχεια και συνεχίζετε να παίρνετε δυσβάσταχτα μέτρα εις βάρος τους, πως θα μειώσετε το ανταποδοτικό τέλος με 1€ όπως λέτε θα τους δώσετε το δικαίωμα να ανασάνουν πραγματικά!!! από αυτή την ελάφρυνση, χωρίς να γελοιοποιηθείτε;;;
Κι αν τα μοιράσετε τότε πώς θα γίνουν οι επενδύσεις που έχετε εξαγγείλει και που είναι απαραίτητες για την ΕΡΤ ;
Κι αν είναι έτσι κύριε Υπουργέ και θέλετε να τα δώστε πίσω, τότε γιατί προετοιμάζετε το έδαφος ώστε αυτό το πλεόνασμα ή μέρος αυτού να πάει στο Υπουργείο Οικονομικών για αλλότριους σκοπούς;
Μην τολμήσετε κύριε Υπουργέ γιατί δεν θα έχετε για πάντα ασυλία και εσείς και όσοι πάρουν αυτή την απόφαση. Κύριε Υπουργέ, πολιτική σε βάρος των εργαζομένων, με αήθη και προκλητικό τρόπο κάνουν καθεστώτα άλλης μορφής.
Αν δεν αντέχετε την αλήθεια, ας ζητήσετε από τον Πρωθυπουργό να σας αντικαταστήσει. Ίσως τότε φανείτε χρήσιμος στο τομέα που σπουδάσατε.