Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-Καταγγελία για την κατάπτυστη συμφωνία στον ΟΤΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)
taxikienotitaeka.blogspot.com,
taxikienotita.eka@gmail.com
Καταγγελία για την κατάπτυστη συμφωνία στον ΟΤΕ
Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΟΜΕ – ΟΤΕ, συμφώνησαν με την διοίκηση του ΟΤΕ τη μείωση του ωραρίου και των μισθών κατά 11% για τα επόμενα 3 χρόνια. Πρόκειται για καθαρή ταξική προδοσία.
Σε μια εταιρεία που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κερδοφορίας, γίνονται πράξη οι επιδιώξεις της εργοδοσίας για μείωση του μισθολογικού κόστους, με την αποδοχή εκ μέρους του υποταγμένου-εργοδοτικού συνδικαλισμού ότι την κρίση θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Πρόκειται για μια συμφωνία - πιλότο για τις άλλες πρώην ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα, κάτω μάλιστα από το ζεστό χειροκρότημα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σαν προπομπός –η πρώτη ήταν η προδοτική εθελουσία- για την κατεδάφιση των λειψών εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.
Μιλάνε για το «μικρότερο κακό» και σπέρνουν αυταπάτες. Όμως η απόλυτη ταύτιση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας με αντάλλαγμα μία δήθεν τριετή εργασιακή ασφάλεια, ανοίγει κι άλλο τις ορέξεις των γερμανών ιδιοκτητών. Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Σε λίγο καιρό η εργοδοσία θα ζητήσει νέες μειώσεις μισθών, εφεδρείες, απολύσεις κλπ, όπως έκαναν με τις εκβιαστικές 250 απολύσεις της Cosmote, την αύξηση του ωραρίου, την κατάργηση επιδομάτων, με το σπαστό ωράριο στα καταστήματα, το κλείσιμο 280 καταστημάτων κα. Θα ακολουθήσει σωρεία τέτοιων επιχειρησιακών συμβάσεων όπως απαιτεί η κυβέρνηση, η τρόικα και το κεφάλαιο.
Αυτή η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Σε ολόκληρο τον κλάδο κυοφορούνται συγχωνεύσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο, χάνονται θέσεις εργασίας. Ο κλάδος αιχμή των νέων τεχνολογιών, με τεράστια κερδοφορία για πάνω από δυο δεκαετίες, προκειμένου να συγκρατήσει και να αναπτύξει τα κέρδη του θυμίζει ολοένα και περισσότερο «γαλέρα», ενώ πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που τόσα χρόνια ξεζούμιζε!
Ο εκφοβισμός και τα τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν στους εργαζόμενους, οι δοσίλογοι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, πρέπει να απαντηθούν με αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να απορρίξουν και να ανατρέψουν την κατάπτυστη συμφωνία. Με τον κοινό αγώνα όλων των εργαζόμενων στις τηλεπικοινωνίες ενάντια στην αντεργατική επίθεση στον κλάδο. Με παλλαϊκό ξεσηκωμό για να πέσει η χούντα κυβέρνησης-ΕΕ –ΔΝΤ- κεφαλαίου!