Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμος Αθηναίων: Ναί σε 715 απολύσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: ΟΧΙ, ΚΑΙ ΜΕ 715 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ!
Αθήνα 9/09/2010, 8.30μμ
Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας
Η αγωγή του Δήμου Αθήνας κατά της Ένωσης Εργατουπαλλήλων που προκήρυξε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Κυριακή 12/9 αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις αποτελεί προκλητική επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Σέρνει στα δικαστήρια τα σωματεία εργαζόμενων που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις ενώ ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης ολο το προηγούμενο διάστημα τα καλούσε τάχα για διάλογο με στόχο κοινή παρέμβαση και διεκδίκηση από την κυβέρνηση για την διάσωση των θέσεων εργασίας των 2500 συμβασιούχων.
Κατάπληξη και οργή προκάλεσε ο Γενικός Γραμματέα Θεόδωρος Λιβάνιος όταν σε ερώτηση δικηγόρου στο δικαστήριο «αν ο Δήμος θα έχει πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών με την απόλυση 715 συμβασιούχων στην καθαριότητα», η απάντηση ήταν ένα ορθό κοφτό «ΟΧΙ!» Πρόκειται για μαχαιριά στο δικαίωμα στην δουλειά των συμβασιούχων που αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης-Καμίνη κατά των συμβασιούχων αλλά και κατά των δημοτών της Αθήνας. Σε αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου.
Καλούμε το σωματείο εργαζόμενων να προχωρήσει δυναμικά στις κινητοποιήσεις αψηφώντας τις απειλές και την τρομοκρατία. Οι θέσεις εργασίας θα σωθούν με δυναμικό απεργιακό αγώνα διαρκείας.