Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Πακιστανών

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΥΠΟ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΤΗ 14/9, 1ΜΜ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΉΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΚΡΑΤΙΝΟΥ 11, 8ος όροφος και Αθηνάς
Με περίστροφα και ρόπαλα που παρέπεμπαν σε χούλιγκανς του Ολυμπιακού, χθες ξεδιπλώθηκε στον Ασπρόπυργο ένα οργανωμένο πογκρόμ κατά Πακιστανών μεταναστών. ΟΙ τραυματίες είναι πάνω από εικοσιπέντε με τέσσερις να έχουν διακομιστεί στον Ευαγγελισμό.
Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη αργα το απόγευμα συγκεντρώθηκε ομάδα σαράντα ροπαλοφόρων κοντά στο Σταθμό του προαστιακού όπου και άρχισε να στήνει καρτέρι χτυπώντας περαστικούς Πακιστανούς μετανάστες . Μάλιστα στις 8.58 σταμάτησαν το λεωφορείο της ΕΘΕΛ , το κράτησαν ακινητοποιημένο σχεδόν 15 λεπτά, μπήκαν μέσα σε αυτό και χτύπησαν τέσσερις μετανάστες.
Εισέβαλαν σε δέκα τουλάχιστον σπίτια και τα κατέστρεψαν. Σε κάποια γκρέμισαν ακόμη και την στέγη. Έσπαγαν οικοσκευές και συστηματικά έκλεβαν λάπ-τοπ , κινητά και λεφτά.
Στο σπίτι του Σαμπίρ Χουσεΐν, γύρω στις 11μμ , η ίδια φασιστική συμμορία, δεν δίστασε να βγάλει όπλα. Δύο άτομα πυροβόλησαν με την σφαίρα να περνάει δίπλα από τον ώμο του ενός εκ των δύο που βρίσκονταν στο σπίτι.
ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΣΠΑΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ! Η συμμορία που κινιόταν με 4-5 αυτοκίνητα τον είχε ακολουθήσει μέχρι τη πόρτα του ΑΤ Ασπροπύργου ενώ η Αστυνομία της οποίας ο διοικητής ισχυρίζεται ότι επιχειρούσε στη περιοχή από την αρχή του πογκρόμ δεν εντόπισε κανέναν!
Την Κυριακή στις 5μμ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.
Το πογκρόμ αποτελεί κλιμάκωση συστηματικής παρέμβασης των φασιστών στη περιοχή του Ασπροπύργου με αιχμή την παρουσία τω νεοναζί της Χρυσής Αυγής που επιδιώκουν να μετατρέψουν τους Πακιστανούς μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία της κυβερνητικής Πολιτικής.
Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι πολιορκούσαν τον Παπανδρέου και τους υπουργούς του στη Θεσσαλονίκη τα φασιστοειδή επέλεγαν άλλο ένα στόχο στο σήριαλ ρατσιστικών επιθέσεων που οργανώνουν αυτές τις μέρες. Χθες εξαπέλυσαν ξανά επιθέσεις στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με δέκα Αφγανούς μετανάστες τραυματίες .
Παίζουν το χαρτί της ισλαμοφοβίας όπως ο Νορβηγός νεοναζί δολοφόνος Αντερς Μπρέιβικ και οργανώνουν επιθέσεις θρησκευτικού ρατσιστικού μίσους με εισβολές σε τζαμιά, όπως στην Νίκαια όπου χτύπησαν τον ιμάμη. Ακόμη πιο χυδαία δεν διστάζουν να μοιράζουν προσβλητικά σκίτσα του Μωάμεθ στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων όπου πριν δέκα μέρες μαχαίρωσαν μετανάστη από το Μπαγκλαντές και έκαψαν ένα χώρο θρησκευτικής λατρείας.
Είναι καιρός να φράξουμε το δρόμο στη κλιμάκωση των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων με μαζική απάντηση των εργατικών συνδικάτων και των φοιτητικών καταλήψεων. Δεν θα τους αφήσουμε να αποπροσανατολίσουν την οργή από τα προκλητικά μέτρα της κυβέρνησης που φέρνουν νέα χαράτσια και να την στρέψουν σε απόγνωση, φόβο και ρατσισμό.
Την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη οργανώνουμε μια πρώτη απάντηση με διαδήλωση στη Πλατεία Αγίων Αναργύρων στις 7μμ και πορεία ενώ για το Ασπρόπυργο και για την Νίκαια θα υπάρξει μαζική απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις.