Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ N. ΙΩΝΙΑΣ
Τη Δευτέρα 26/9, κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας και της ελ.ας, επιτέθηκε σε μετανάστες μικροπωλητές στον πεζόδρομο της Μικράς Ασίας στη Ν.Ιωνία, καταστρέφοντας με σπρέι το εμπόρευμά τους και μοιράζοντας πρόστιμα 7000 ευρώ στον καθένα από αυτούς. Μαζί τους και μια μικρή ομάδα "αγανακτισμένων εμπόρων" που στήριζε με ουρλιαχτά τις κινήσεις της αστυνομίας αντιπαρατιθέμενοι στους περαστικούς και τους κατοίκους της γειτονιάς που δήλωναν τη συμπαράστασή τους στους μετανάστες μικροπωλητές. Λίγο αργότερα μέλη της ΕΛ.ΑΣ εισέβαλαν ακόμα και σε σπίτι μετανάστη μικροπωλητή προκειμένου να κατασχέσουν το εμπόρευμά του.
Μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών φτάσαμε στο σημείο και μαζί με τους μικροπωλητές, κατευθυνθήκαμε στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούμε για το περιστατικό. Η απαίτησή μας προς τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο Ηρακλή Γκότση (εκλεγμένο με τη στήριξη του Συνασπισμού), ήταν να πάρει άμεσα καθαρή θέση υπέρ των μεταναστών, να σβηστούν τα πρόστιμα - που στο σύνολό τους φτάνουν τα 42000 ευρώ - και να σταματήσει η δημοτική αστυνομία να συνδράμει το ρατσιστικό έργο της ελ.ας.
Η απάντηση ήταν ότι οι μετανάστες μικροπωλητές ευθύνονται για το κλείσιμο των μαγαζιών της ν.ιωνίας, η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και καλά κάνει κι ότι ό,τι θέλουμε να το καταθέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο και "θα δούμε". Είναιτραγικό σε μια γειτονιά που ξέρει καλά από προσφυγιά και μετανάστευση, όπως η Νέα Ιωνία, να διεξάγονται ρατσιστικά πογκρόμ έχοντας την κάλυψη μιας δημοτικής αρχής που ακόμα δηλώνει ότι βρίσκεται στο αριστερό στρατόπεδο. Πρόκειται για μια πολιτική που ενθαρύνει τις συμμορίες των νεοναζί να δημιούργουν περιοχές άβατα για τον δημοκρατικό εργατόκοσμο και τους μετανάστες.
Στη Ν.Ιωνία κατοικούν κι εργάζονται χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, σε πλήρη αρμονίαμε τους ντόπιους κατοίκους. Πρόκειται για μια γειτονιά, στην οποία έχουν δωθείμαζικοί αντιφασιστικοί κι αντιρατσιστικοί αγώνες με τη συμμετοχή και τη στήριξη μεγάλων εργατικών σωματείων όπως αυτό του νοσοκομείου Αγ.Ολγα και του Σωματείου Εργαζομένων τουΔήμου. Για τα κλεισίματα των μαγαζιών και την ανεργία, δεν ευθύνονται οι φτωχοί μετανάστες μικροπωλητές.
Ευθύνονται η Κυβέρνηση και η Τρόικα, που με τις περικοπές τους, τα χαράτσια τους και τις απολύσεις σπρώχνουν χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και μετανάστες, στη βαθιά φτώχεια. Είναι καθαρή ρατσιστική υποκρισία, όταν οι ίδιοι που κυνηγούν τους μικροπωλητές, μετά διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα. Nομιμοποίηση όλων των μεταναστών και χορήγηση αδειών σε όλους τους μικροπωλητές ώστε να εφοδιάζονται και να πωλούν με νόμιμο τρόπο τα εμπορεύματά τους, θα πρέπει να είναι η απάντηση. Κάλούμε τα εργατικά σωματεία της περιοχής κι όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα κι όλοι μαζί ντόπιοι και μετανάστες να δώσουμε τη μάχη ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας διαχωρίσουν.
-Όχι στα κοινά κλιμάκια ΕΛΑΣ και δημοτικής αστυνομίας- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών - Έξω οι φασιστικές συμμορίες από τις γειτονιές- Εργάτες Ενωμένοι Ποτέ Νικημένοι.
26/9/11
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νέας Ιωνίας