Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ: Στο ίδιο έργο θεατές!!!


Μόλις ένα μήνα μετά τις καταστροφικές φωτιές στη Ρόδο, την Κέρκυρα, την ανατολική Αττική και τη Μαγνησία, οι εικόνες των πυρκαγιών να καταστρέφουν δασικές εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων και να μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και να καίνε λαϊκές περιουσίες επαναλαμβάνονται.

Εδώ και πέντε ημέρες καίγεται η Θράκη. Εδώ και τρεις ημέρες καίγονται η Βοιωτία, η Εύβοια και μια σειρά περιοχές της Αττικής, στην Ελευσίνα δίπλα στο Θριάσιο νοσοκομείο, στον Ασπρόπυργο με υπαρκτό τον κίνδυνο του βιομηχανικού ατυχήματος, στις πλαγιές του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και μέσα στο δάσος. Φαίνεται για άλλη μια φορά η μεγάλη επιλεκτική γύμνια του κράτους.

Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά προβάλλει τις ίδιες δικαιολογίες. Δεν παίζει ρόλο που  η διαχρονική εγκληματική πολιτική που υπηρετεί την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους, όπου κόστος θεωρείται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, που έχει αποδεκατίσει από προσωπικό τα δασαρχεία και την πυροσβεστική… Όχι…  Φταίει «η κλιματική κρίση», «η κλιματική αλλαγή», «ο κακός μας ο καιρός»  και όλα μαζί όπως λένε τα στελέχη της. 

Παράλληλα “εντοπίστηκαν” “μετανάστες εμπρηστές” ενώ τα σενάρια που εμπλέκουν “εξωτερικό κίνδυνο” αναδύθηκαν όπως πάντα φτάνοντας τους κυβερνώντες να μιλούν για “αφύσικο φαινόμενο” των πολλών πυρκαγιών , αυτοακυρώνοντας όσα λέγανε περί κλιματικής αλλαγής αλλά κυρίως για να στρέψουν αλλού την οργή και την προσοχή του κόσμου.

Με τις αναλύσεις για την κλιματική αλλαγή καμία φωτιά δεν έσβησε. Ούτε με τα μηνύματα του 112 για να εκκενωθούν περιοχές που δεν απέτρεψαν να θρηνούμε 27 νεκρούς πρόσφυγες ( επέμενα να τους παρουσιάζουν ως 18) και 2 ντόπιους, να έχουν γίνει όλα μπούρμπερη.

Αν νομίζει η κυβέρνηση κι όσοι είναι υπεύθυνοι για την κόλαση που ζούμε ότι οι εργαζόμενοι θα παρακολουθούν με απάθεια, ανθρώπους να καίγονται, σπίτια να γίνονται στάχτη και τις περιοχές που ζούμε να μετατρέπονται σε κρανίου τόπο, είναι γελασμένοι. Δυναμώνουμε τη λαϊκή κινητοποίηση και την αλληλεγγύη για να σώσουμε ότι σώζεται.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα να στείλει όλα τα αναγκαία μέσα για να σβηστούν οι φωτιές. Να αξιοποιηθεί ότι υποδομή υπάρχει, πτητικά και επίγεια μέσα για να σωθεί ότι σώζεται. 

Καλούμε όλους και όλες στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος 

Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ