Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις «Παναγούλεια 2022» με την «Ειρηνοδρομία 2022


Σε εξέλιξη βρίσκονται τα «Παναγούλεια 2022» στο Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής, με κορυφαίο μεταξύ των εκδηλώσεων το μεγάλο δρομικό γεγονός, την «Ειρηνοδρομία 2022». Παράλληλα διεξάγονται και αρκετές άλλες εκδηλώσεις.

Κινηματογράφος

Με την προβολή τριών ταινιών αντιφασιστικού – αντιπολεμικού περιεχομένου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, ευαισθητοποιεί και αναδεικνύει την ανάγκη να επικρατήσει η παγκόσμια Ειρήνη. Οι προβολές γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Αγ. Δημητρίου 55). Ήδη την Τρίτη 10 Μαΐου προβλήθηκε η ταινία “Ο Τζόνι πήρε το όπλο του”, την Τετάρτη 11 Μαΐου  “Ο γιος του Σαούλ” και την Παρασκευή 13 Μαΐου θα προβληθεί “Το κύμα” στις  21:00.
 

Έκθεση φωτογραφίας

Η έκθεση με θέμα “Ειρήνη είναι τα δικαιώματα των παιδιών”, που άνοιξε τις πύλες της στις 8/5 θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 27-5-2022 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:30 έως 20:30, στην αίθουσα εκθέσεων του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55 – 1ος όροφος).

Μεγάλη Rock συναυλία

Υπόγεια Ρεύματα και Ενδελέχεια.

Δύο συγκροτήματα της θρυλικής ροκ σκηνής των ’90s, σε μια συναυλία, το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 20:30, στην πλατεία Παναγούλη.




«Τρέχουμε για την Ειρήνη, κερδίζουμε τη Ζωή»

Η Ειρηνοδρομία 2022 θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στον Άγιο Δημήτριο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.

Περιλαμβάνει αγώνες 10χλμ., 5χλμ. και 2,5χλμ., καθώς επίσης και μια διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ. Οι αγωνιστικές διαδρομές είναι πιστοποιημένες και οι αγώνες έχουν την έγκριση του ΣΕΓΑΣ.

«Η Δημοκρατία, η ειρήνη και η Συμπερίληψη είναι το τρίπτυχο των αξιών που αναδεικνύει η Ειρηνοδρομία. Είναι οι αξίες που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι σήμερα. Λέμε ναι στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ναι στα παιδιά, ναι στην ειρήνη, ναι στο πολιτισμό, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση».



Πολιτικό Μνημόσυνο και Συναυλία

Οι εκδηλώσεις των Παναγουλείων κορυφώνονται την Κυριακή 15 Μαΐου με το πολιτικό μνημόσυνο για τον αγωνιστή Αλέκο Παναγούλη και συναυλία του Δημοτικού Ωδείου “Μίκης Θεοδωράκης”.

Ώρα 20:00  Πολιτικό μνημόσυνο στο μνημείο του Αλέκου Παναγούλη
Ώρα 20:30  Χαιρετισμός της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου
Ώρα 21:00  Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου “Μίκης Θεοδωράκης”

Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη και του Μ. Χατζιδάκι. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία και Κιθαριστικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου. Τραγουδούν οι καθηγητές του Ωδείου Ι. Ηλιοπούλου και Δ. Λογαράς.