Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Aνακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ


 Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θυσίασαν το μεροκάματο τους για να καταδικάσουν με την απεργία τους έναν άδικο πόλεμο που μαίνεται, αλλά και να αντιτεθούν στην ακρίβεια που κάνει τη ζωή δυσβάσταχτη, ακόμα και για αυτούς που σήμερα εργάζονται με πλήρες ωράριο και αμοιβές πάνω από τον κατώτατο μισθό.

Επίσης, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, την Τετάρτη 06/04 στην απεργιακή κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη, που με εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ προχώρησε στη βίαιη προσαγωγή φοιτητών και εργαζομένων που διαδήλωναν για τα δίκαια αιτήματά τους μαζί με χιλιάδες απεργούς σε όλη τη χώρα και απαιτούσαν να σταματήσει άμεσα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν και να κλείσουν όλες οιΑμερικανοΝατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.

Η εικόνα του τραυματία διαδηλωτή που κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι στο νοσοκομείο και φοράει χειροπέδες σαν ένας ποινικός κρατούμενος και τα Γκουαντάναμο που ετοιμάζουν στα νησιά αποτελούν τον προάγγελο της βάρβαρης επίθεσης εις βάρος των εργαζόμενων στην Ελλάδα και αλλού.

Εκφράζουμε, επίσης την αλληλεγγύη μας σε ένα άλλο κομμάτι της πορείας με επικεφαλής το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης κατευθύνθηκε στο κλειστό νοσοκομείο Λοιμωδών με κεντρικό αίτημα «Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών – Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών». Σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση προωθεί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας και την ιδιωτικοποίηση ακόμη και των μεγάλων νοσοκομείων, θεωρούμε κεντρικής σημασίας να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Σε συνθήκες πανδημίας η κυβέρνηση, σε αντίθεση με όσα ψεύδη μας σερβίρει το επικοινωνιακό της επιτελείο, κάνει τα πάντα εναντίον των υγειονομικών που υπηρετούν τη δημόσια υγεία και εισάγει τα ιδιωτικά κεφάλαια για να αλωνίσουν εις βάρος μας.

Εκφράζουμε την στήριξη μας σε όλους τους προσαχθέντες και απαιτούμε την άμεση άρση των κατηγοριών.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά! Η τρομοκρατία που προσπαθούν να ασκήσουν θα έχει αντίθετα αποτελέσματα.  Κατανοούμε ότι φοβούνται τον σκεπτόμενο άνθρωπο και τον αγωνιζόμενο λαό καθώς το ξέρουν καλύτερα κι από εμάς ότι οι αγώνες έχουν αποτελέσματα!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

07/04/2022