Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Βάφουν το παλιό εργοστάσιο και το διεκδικούν για χώρο αθλητισμού – πολιτισμού – πρασίνου

 


...αναδημοσίευση από το ertnews.gr...

Aποφάσισαν να βάλουν χρώμα στη ζωή τους και για το λόγο αυτό την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου θα βάψουν το παλιό εργοστάσιο της ALTEC στην Αλσούπολη, που τελευταία έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της πρόθεσης του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής να μεταφέρει εκεί τα απορριμματοφόρα και τα βαρέα οχήματα. Η απόφαση θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής που με σειρά κινητοποιήσεων αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μετά τον πρώτο κύκλο κινητοποιήσεων και συσκέψεων, το νέο ραντεβού έχει εικαστικό χαρακτήρα, ενώ θα ακολουθήσουν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις απαιτώντας την απόδοση του χώρου της ALTEC για πράσινο, πολιτισμό και αθλητισμό, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.


Έτσι την Κυριακή 20 Φλεβάρη στις 12:00 στην είσοδο του οικοπέδου της ALTEC καλούν σε συμμετοχή «…για να ζωγραφίσουμε μαζί με τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τη νεολαία της περιοχής μας πώς ονειρευόμαστε να γίνει ο χώρος…».

Στο χώρο αυτό βρίσκονταν παλιά τα λιγνιτωρυχεία της Καλογρέζας, με μικρό τμήμα τους να έχει διασωθεί.


Το Συντονιστικό Σωματείων και μαζικών φορέων συγκροτείται από: τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας & πέριξ περιοχών, τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Ιωνίας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού σχολείου και του 6ου Γυμνασίου, την Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, τον Σύλλογο γονέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Νέας Ιωνίας, τον ΠΑΟ Αλσούπολης.

Πηγή φωτο: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Σχετικές ειδήσεις

ΒΙ.Δ.Α: Διάσωση των τελευταίων καταλοίπων των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

Επείγει η διάσωση των τελευταίων καταλοίπων των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

“Όταν από τη γη έβγαζαν λιγνίτη”