Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η ιστορική έρευνα δεν λήγει στο 90'

 Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των εκπομπών του μηνιαίου ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ της ΕΡΑ Σπορ "Στα γήπεδα της Ιστορίας", που ήταν έξι δίωρες εκπομπές.

Τη Δευτέρα 1/7 έπεσε η αυλαία για το καλοκαίρι. Από Σεπτέμβρη και ανάλογα με το όποιο νέο περιβάλλον προκύψει και από τις εκλογές και τις όποιες "αντανακλάσεις" του στην ΕΡΤ θα εξαρτηθεί το μέλλον του εγχειρήματος.

Να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή της ΕΡΑ Σπορ, Τάσο Επιτρόπου, που σκέφτηκε το εγχείρημα και μας εμπιστεύτηκε, με το να μας προτείνει την εκπομπή, εκτιμώντας άλλες δουλειές μας, αν και τόσο εγώ όσο και ο Θωμάς Σίδερης δεν ανήκουμε στο δυναμικό της ΕΡΑ Σπορ, αλλά σε άλλους τομείς της ΕΡΤ.

Ακριβώς γι αυτό, επειδή εργαζόμαστε σε άλλους τομείς, το ντοκιμαντέρ δεν κόστισε ούτε μισό ευρώ στον πολίτη που πληρώνει το ανταποδοτικό τέλος. Ούτε μερική απαλλαγή καθηκόντων είχαμε από τις διευθύνσεις που εργαζόμαστε, ούτε υπερωρίες γράψαμε. Γι αυτό και ήταν μηνιαίο, διαφορετικά δεν έβγαινε το πρόγραμμα των συμβατικών μας υποχρεώσεων. Ήταν η προσφορά μας στους "έξω" που μας στηρίζουν και στον κόσμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Θέλαμε και το κάναμε, δεν ήταν επαγγελματική ανάθεση, αλλά "μερακλίδικη" επιλογή. Αποτυπώθηκε και στα θετικά μηνύματα των ακροατών η απήχηση που είχε σε αυτούς.

Στην τελευταία εκπομπή, εκτός από τα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν, στο στούντιο καλεσμένοι ήταν ο Νίκος Κόβης (παίκτης της Vefaspor, της Εθνικής Τουρκίας, της Beşiktaş, του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ), ο Κώστας Σίνας (παίκτης του Πέρα Κλουπ και της İstanbulspor) και ο Σταύρος Ανεστίδης (διευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών).

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη που είχαμε...