Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

«Στα γήπεδα της Ιστορίας» – Νέα εκπομπή στην ΕΡΑσπορ 04.02.2019



«Στα γήπεδα της Ιστορίας» – Νέα εκπομπή στην ΕΡΑσπορ 04.02.2019


Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς
ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΣΠΟΡ

«Στα γήπεδα της Ιστορίας»

Ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ από την ΕΡΑσπορ



Ένας νέος κύκλος ραδιοφωνικών εκπομπών θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα από τις συχνότητες της ΕΡΑσπορ, από τις 22:00 ώς τις 24:00.
Πρόκειται για αυτοτελή ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στα γήπεδα της Ιστορίας», για τους αφανείς ήρωες και τις άγνωστες ιστορίες τους, φωτίζοντας έτσι την αθέατη πλευρά του αθλητισμού.
Εκεί που ο αθλητισμός συναντά την κοινωνία, εκεί που η Ιστορία γράφεται στο «στίβο» της ζωής. Εκεί που οι αγώνες είναι διαφορετικοί και η αναμέτρηση σημαίνει κάτι παραπάνω από τη νίκη: από τους αγώνες για την ελευθερία, στον αγώνα για την επιβίωση.

Στο πρώτο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ ξετυλίγονται οι εξής ιστορίες:
– Το «αετόπουλο» της Κατοχής, ο ΕΠΟΝίτης Διονύσης Χριστακόπουλος, θυμάται πώς χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο για να ενισχύσουν την Αντίσταση.

– Η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς, Ελένη Κοτσορέ, μιλάει για τη συμμετοχή της ικαριώτικης γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου -για πρώτη φορά- σε εθνική κατηγορία.

– Ο Γιώργος Ουσταμπασίδης, μέλος της θρυλικής ομάδας του Ίκαρου Νέας Ιωνίας που έφτασε μία ανάσα από την Α΄ Εθνική, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο γεγονότα και καταστάσεις.

Κι ακόμη, ένα αφιέρωμα στα 92 χρόνια του Εθνικού Αστέρα μέσα από τη ματιά των παλαιμάχων, ο θρυλικός αγώνας στο γκέτο Τερεζίενσταντ της Τσεχίας τον Αύγουστο του 1944, καθώς και το πρώτο μέρος του ιστορικού αφιερώματος για το αφρικανικό ποδόσφαιρο.

Έρευνα – παρουσίαση: Νάσος ΜπράτσοςΘωμάς Σίδερης

Συντονιστείτε στην ΕΡΑσπορ FM 101.8

Info:
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 22:00 – 24:00
Εκπομπή: «Στα γήπεδα της Ιστορίας»